banner249

Devlet destekleri anlatıldı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Mehmet Tosun, Helezon İşadamları Derneği üyelerine “Devlet Destekleri” hakkında seminer verildi.

Devlet destekleri anlatıldı
banner240

Helezon İşadamları Derneği’nin Kütahya kökenli iş adamlarınca talep edilen ve İstanbul’da düzenlenen semineri DPÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Mehmet Tosun tarafından gerçekleştirildi. Helezon İş Adamları Derneği Toplantı Salonu’nda gerçekleşen seminere farklı sektörlerden işadamları katıldı.


Seminerde Öğretim Görevlisi Mehmet Tosun, işletmelerin finansal sorunları ve finansal kaynak olarak devlet destekleri, teşvik sağlayan çeşitli devlet kurumları ve teşvik uygulamaları, TÜBİTAK TEYDEB tarafından verilen ulusal AR-GE fonları, Ekonomi Bakanlığı tarafından verilen yurtdışı birim marka ve tanıtım desteği, pazar araştırma ve pazara giriş desteği, KOSGEB destekleri, teknik müşavirlik ve döviz kazandırıcı hizmetlerle ilgili destekler hakkında ayrıntılı bilgi verdi. 

Seminerde teşviklerin geçerli bir projeye dayalı olması gerektiğini vurgulayan Öğretim Görevlisi Mehmet Tosun, “Yatırımınız, işiniz, projeniz mutlaka yapılabilir ve mevzuata uygun olması halinde devlet tarafından teşvik edilir. Yürürlükteki mevzuatlar, teşvikin geniş bir tabana yayılmasına önemli bir katkı sağlamaktadır. Artık sadece belli başlı büyük sanayi kuruluşları değil, mikro ölçekli işletmelere kadar devlet yardımları verilmektedir” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER