banner249

Merkezefendinin röntgenini çekti

CHP Merkezefendi Belediye Başkan Aday adayı Arif Balkanay, Merkezefendi Belediyesinin röntgenini çektiklerini söyledi.

Merkezefendinin röntgenini çekti
banner240

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkezefendi Belediye Başkan aday adayı Arif Balkanay, Denizli Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenledi. Balkanay, “Merkezefendi bizim yeni evimiz. Yeni evimizi hemşerilerimizle birlikte yapacağız. Bir mimarın, bir uzmanın sihirli ellerinin önderliğinde, mutlu ve huzurlu insanların yaşadığı bir kenti hep birlikte yaratacağız” dedi. 


Balkanay, basın toplantısında yaptığı konuşmasında; “Merkezefendi Belediye Başkanlığına adaylık başvurumuzu yaptığımız Ağustos ayından bugüne değişik gündem maddeleriyle halkımıza ulaşmaya çalıştık. Denizli’mize dair, yeni evimizin adı olan Merkezefendi ilçemize dair söz söylemeye çalıştık. Özellikle;”yerel yönetimler yerel demokrasinin yeşerip filizlendiği alanlardır” ilkesini temel ilke edindik” sözlerini dile getirirken, “Önce, “Kentimize Güveniyoruz, Halkımıza Soruyoruz” dedik ve sorduk; “Denizli’mizin, Merkezefendi ilçemizin, Mahallemizin, Sokağımızın üç sorunu nedir?”. Yanıtlar aldık. 

Halkımız öncelikli sorunlarının; ulaşım, altyapı ve çevre sorunları olduğunu, devamında; istihdam, kültür ve planlama sorunlarının da bulunduğunu ifade etti. Mahallelere göre bu sorunlardan bazıları önceliği diğerlerine bıraktı”dedi. Arif Balkanay, konuşmasında şu sözlere yer verdi; “Daha sonra halkımızın karşısına yeni bir gündemle çıktık. Yine dedik ki;” Kentimize Güveniyoruz, Halkımıza Soruyoruz; Merkezefendi Belediye Hizmet Binamız Nerede Olsun?”. Seçenekler sunduk. Anketler yaptık. 

Bugün itibariyle; Adalet parkı bölgesi ile Delikliçınar bölgesi birinci seçenek, Sümer-Sevindik bölgesi ile Selçukbey-Yenişafak bölgesi ikinci seçenek, Gümüşçay- Şemikler bölgesi de üçüncü seçenek olarak tercih edilmektedir. Şimdi ise halkımızın önüne yepyeni bir gündemle çıkıyoruz. 

Sadece Merkezefendi’de ya da Denizli’de yaşayanların değil, tüm Türkiye’nin önüne yeni bir gündemle çıkıyoruz; “Denizli Merkezefendi Belediyesi Ödüllü Logo-Amblem Yarışması” düzenliyoruz. Yarışma şartnamesinde yer alan “amacımız” bölümünde aynen şöyle diyoruz: “Kentler, çağdaş bir toplum için vazgeçilmez yerleşim alanlarıdır. Geçmişten geleceğe simgeleriyle iz bırakırlar. Örneğin; Denizli horozu ve Pamukkale, bizi sadece ülkemizde değil tüm dünyada tanıtan iki simgedir. Büyükşehire dönüşen Denizli Belediyesi’nin amblemi-logosu bu iki figürü esas alarak oluşturulmuştur.

Büyükşehir yasası ile Denizli merkezde iki yeni ilçe kurulmuştur; MerkezEfendi ve Pamukkale. Denizlimizin geleceği açısından bu durum tarihi öneme sahiptir. Artık iki yeni belediyemiz oluşmaktadır. Belediye başkan adayı olarak göreve talip olduğumuz MerkezEfendi; 255.000 nüfuslu, bünyesinde kentsel yaşamın tüm zenginliklerini barındıran ya da barındırmaya aday olan bir kenttir. 

Yola çıktığımız andan itibaren esas aldığımız “demokratik katılım” ilkesi hep birlikte tarih yazdığımız ortak öykümüzün “anayasası” olacaktır. Bu amaçla yüzyıllar sonra bile bu tarihi izle buluşanlar bugünleri göreceklerdir. Daha şimdiden bu izleri birlikte oluşturmak için; Yeni kurulacak MerkezEfendi Belediyesi’ni simgelemeye aday olan logoyu – amblemi ödüllü bir yarışma ile elde etmeyi amaçlıyoruz.. 

“Seçici Kurul” ve ardından “Halk Jürisi” değerlendirmeleri sonucunda birinci seçilen tasarımın; MerkezEfendi Belediye Meclisinin ilk toplantısında gündeme alınmasını ve onaylanarak kabul edilmesini hedefliyoruz.” Şartnamede de belirtildiği gibi; Son başvuru tarihi 23 Ocak 2014’tür. Seçici Kurul, değerlendirmelerine, “Demokrasi şehidimiz Uğur Mumcu”nun katledildiği tarihte başlayacaktır. 

Bu anlamlı günde başlayacak olan çalışma, halkımızın tercihine sunulacak üç adet tasarımı belirleyecektir. Demokrasiye olan inancımız gereği birinciyi “halk jürisi” belirleyecektir. Ödül törenimiz ise 14 şubat “Sevgililer Günü”nde yapılacaktır. Sevgiyi yeşertmek için yola çıktığımız Merkezefendi’ye bu anlamlı günde armağanımız olacaktır. Evet. Yola çıkarken bir söz verdik. 

Dedik ki; “Merkezefendi bizim yeni evimiz. Yeni evimizi hemşerilerimizle birlikte yapacağız. Bir mimarın, bir uzmanın sihirli ellerinin önderliğinde, mutlu ve huzurlu insanların yaşadığı bir kenti hep birlikte yaratacağız.”

Yarışmaya //www.arifbalkanay.com/tr/ana-sayfa.html adresinden başvuru yapılabilecek.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER