banner249

Matkap, “CHP olarak bu davayı önemsiyoruz”

chp genel başkan yardımcısı nihat matkap, izmir büyükşehir belediye başkanı aziz kocaoğlu'nun hem başarılı ve dürüst hem de nitelikli ve birikimli bir siyaset adamı olduğunu söyledi.

Matkap, “CHP olarak bu davayı önemsiyoruz”
banner240
Matkap, İzmir Büyükşehir Belediyesi;ndeki yolsuzluk iddialarına ilişkin davanın görüldüğü İzmir Adliyesi;nin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP olarak bu davayı çok önemsediklerini söyledi.

Davanın bu boyutlara gelmesinde 2 önemli neden olduğunu belirten Matkap, ;;Biri yargı erkinin denetim elemanlarına kurduğu baskı, diğer neden yürütme erkinin yargı erki üzerinde kurmaya çalıştığı baskı ve siyasetin yargıyı kuşatma çabalarıdır;; diye konuştu.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç;ın, ;;siyasetin yargıyı kuşatmasına izin vermeyeceğiz;; dediğini, bu açıklamanın çok önemsenmesi gerektiğini belirten Matkap, şöyle devam etti, ;;Buradaki temel amaç ne yazık ki hukuksal bir araştırma değil, siyasi bir sonuç elde etme çabalarıdır. Asıl amaç İzmir Büyükşehir Belediyemizi yıldırmak, sindirmek, etkisiz hale getirmek, sonuç itibariyle başarısız bir hale getirmek ve diğer belediyelerimize burada gözdağı vermektir.;;

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu;na güvendiklerini belirten Nihat Matkap, ;;Sayın Kocaoğlu hem başarılı, hem dürüst belediye başkanı, aynı zamanda nitelikli ve birikimli bir siyaset adamı. Biz uzun zamandır Sayın Kocaoğlu;nun siyasi birikiminden yararlanamıyoruz. Bu diğer belediye başkanlarımıza da yansıyor;; diye konuştu.
Matkap, yargıya güvenmeye devam etmek istediklerini, adliyeden bugün mutlu şekilde ayrılacaklarına inandıklarını sözlerine ekledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER