banner249

Listeler asıldı

Kütahya Muhtarlar Derneği Başkanı Salih Zeki Arı, seçmen listelerinin askıya çıktığını belirterek vatandaşların kendi isimlerinin var olup olmadığını öğrenmeleri gerektiğini söyledi.

Listeler asıldı
banner240

Arı, seçmen listelerinin 23 Ocak 2014 tarihine kadar askıda kalacağını hatırlatarak itiraz süresinin de 23 Ocak’ta sona ereceğini hatırlattı. 


Askı listelerinin kontrol amacı taşıdığını kaydeden Arı, “Kütahya’da merkeze bağlı 64 mahallemiz var. 30 Marttaki seçimlerde belediye başkanlığı, il genel meclisi, belediye meclisi ve muhtarlık seçimi için dört sandık kurulacak. Açıklanan listeler isminin var olup olmadığı, seçmen bilgilerinde yanlışlık var mı kontrol amaçlıdır. 

10 Ocak 2014 tarihinde askıya çıkan listeler 23 Ocak 2014 tarihinde askıdan inecektir. Bu arada hafta sonları da muhtarlıklar açık olacak ve vatandaşlarımız muhtarlıklara gidererek isimlerini kontrol edebilirler. Aynı zamanda internet üzerinden de www.ysk.gov.tr kimlik bilgilerini girerek isimlerinin var olup olmadığına bakabilirler. 

Vatandaşlarımız listede isimlerini göremezlerse nüfus müdürlüğüne giderek adresinde olduğunu belirten yazıyı seçim kuruluna götürerek itirazını yapabilecek” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER