banner249

Konut üreticilerinden zam haberi

Uzun zamandır artan demir, çimento ve arsa fiyatları karşısında direnerek fiyat artışına gitmeyen konut üreticileri 2014'te konut fiyatlarına yüzde 10 ile 30 arasında zam yapmayı planlıyor.

Konut üreticilerinden zam haberi
banner240

2013 yılının bitmesine sayılı günler kaldı. Konut sektörü bol satışlı bir yılı geride bırakıyor. İnşaatçılar ise 2014 için umutlu konuşarak sektörün en az yüzde 10 büyüyeceğini öngörürken, fiyatların da artacağının sinyallerini veriyor. 


Konut satışlarında bu yıl tam anlamıyla bir patlama yaşanıyor. 2012'de çıkartılan Kentsel Dönüşüm, mütekabiliyet ve 2B yasaları ile geçtiğimiz yılı 700 bin civarında konut satışı ile kapatan sektör 2013 yılının ilk 9 ayında bu rakamı 900 bin civarına çıkardı. Sektörde, 2013 yılı sonu satış rakamlarının ise 1 milyonu geçmesi bekleniyor. Fakat sektördeki bu iyimser tablo ve artan üretim girdileri konut fiyatlarına da yansıyor. 

Yabancı yatırımcıların da etkisiyle satışların hızlandığını ve stokların azaldığını sektörde, hali hazırda fiyatları yükseliş trendinde olan demir, çimento ve hazır beton gibi inşaat sektörünün kemik yapı malzemeleri ile azalan arsa stokuyla tavan yapan arazi fiyatları yüzünden 2013 yılında konut fiyatlarında artış yapmayıp direnen firmalar, şartların böyle devam etmesi ve yüzde 1'den yüzde 18'e çıkartılan KDV oranlarında iyileşme yapılmaması halinde 2014 için yüzde 10 ile 30 arasında zam planları yapıyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER