banner249

Kocaoğlu’ndan ‘Arap Baharı’ benzetmesine tokat gibi cevap!

izmir büyükşehir belediye başkanı aziz kocaoğlu, taksim gezi parkı olaylarıyla başlayan eylemlerin "arap baharı"na benzetilmesine tepki göstererek, "bu türkiye için yapılacak bir değerlendirme değil. biz asırlardan beri bir devletiz. sınırları cetvelle çizilmiş bir ülke değiliz" dedi.

Kocaoğlu’ndan ‘Arap Baharı’ benzetmesine tokat gibi cevap!
banner240
İzmir Büyükşehir Belediyesi;nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kocaoğlu, geçen ay İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanlığı’na yeniden seçilen Ekrem Demirtaş’a tebrik ziyaretinde bulundu.

Başkan Kocaoğlu, Türkiye genelinde yaşanan Gezi Parkı eylemlerinin de gündeme geldiği ziyarette, dış basında dile getirilen "Arap Baharı" benzetmelerini eleştirdi. Yabancı basının bu benzetmeyi yapmasının Türkiye;yi ve Türk insanını tanımamasından kaynaklandığını ifade eden Kocaoğlu, "Bu Türkiye için yapılacak bir değerlendirme değil. Biz asırlardan beri bir devletiz. Sınırları cetvelle çizilmiş bir ülke değiliz. Kurtuluş Savaşı ile kazanılmış bir ülkeyiz. Atalarımız burada 600 sene imparatorluk yönetti" ifadelerini kullandı.

İZTO yönetimine başarılar dileyen Kocaoğlu, geçmişte olduğu gibi yeni dönemde de kentin ve kentlinin yararına işbirliği yaparak, uyumlu bir şekilde birlikte çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.
Açıklamada, İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş;ın ise oda olarak kenti cumhuriyetin 100. yıldönümü olan 2023 yılına hak ettiği şekilde hazırlamanın planlarını yaptıklarını belirttiği ve EXPO 2020;nin İzmir için önemine değindiği bilgisine yer verildi.

GÖZALTINA ALINAN ZANLI SERBEST BIRAKILDI
Taksim Gezi Parkı;ndaki olaylar nedeniyle İzmir Karşıyaka;da düzenlenen gösteride AK Parti ilçe binasına molotofkokteyli attığı gerekçesiyle gözaltına alınan kişi, serbest kaldı. Olayın ardından kimliği belirlenerek gözaltına alınan 17 yaşındaki C.A, Çocuk Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından İzmir Adliyesi;ne sevk edildi. Cumhuriyet savcısı tarafından alınan ifadesinin ardından tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarılan C.A, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

SİVAS;TA GÖSTERİCİLERDEN POLİSE KANDİL SİMİDİ
Sivas;ta Taksim Gezi Parkı;ndaki olayları protesto etmek üzere toplanan grup, polise kandil simidi ikram etti. Cumhuriyet Meydanı;nda toplanan grup, sloganlar atarak bir süre oturma eylemi yaptı.Ellerinde "İslam aleminin Miraç Kandili mübarek olsun" yazılı dövizler taşıyan grup üyeleri, bölgede görev yapan polis ekiplerine kandil simidi dağıttı. Göstericiler saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okuduktan sonra olaysız dağıldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER