banner249

İzmir halkı sükunet istiyor!

ege bölgesi izmir sivil toplum kuruluşları platformu'na üye yaklaşık 30 dernek ve konfederasyon, taksim gezi parkı'ndaki olaylara destek amacıyla çeşitli kentlerle yapılan eylemlerle ilgili "sağduyu" çağrısında bulundu.

İzmir halkı sükunet istiyor!
banner240
Platform adına Bordo-Yeşil Restoranda düzenlenen toplantıda konuşan Ege Bölgesi Erzurum Federasyonu Genel Başkanı Muzaffer Okumuş, Taksim Meydanı;nda başlayarak İzmir, Ankara ve Türkiye;nin değişik yerlerindeki sokak eylemlerinin sürdüğünü anımsattı. Demokratik ülkelerde, toplumsal kurum ve kuruluşların arzu ve isteklerini, düşüncelerini özgür bir şekilde ifade etme hakkına sahip olduğunu ancak bunu yaparken başkalarının da hak ve menfaatlerine saygılı olunması gerektiğini belirten Okumuş, "Eylem vatandaşlık hakkıdır fakat bu hakkı kullanırken başkalarına maddi ve manevi zarar verilmemelidir" dedi.

Anadolu coğrafyasında bin yıldan beri yaşayan büyük bir ailenin bireyleri olduklarını, ülkenin herhangi bir şehrinde meydana gelen rahatsızlık veya sorunun herkesin derdi olması gerektiğini dile getiren Okumuş, şöyle konuştu, "Olaylar, bu ülkede yaşayan, siyasi görüşü ve düşüncesi ne olursa olsun hepimizi etkilemektedir. Bu ülkenin içinde yaşayan insanlar arasında kavga, terör sürekli devam ederse o ülkede yaşayan herkes bir şekilde maddi ve manevi olarak mağdur olacaktır.

Sürekli terör ve iç çekişmelerle uğraşıp enerjimizi ve kaynaklarımızı boşa kullanırsak ne ülkemize ne kendimize ne de insanlığa faydalı ve yararlı olamayız. Gelin dostlar yürüdüğümüz bu yollardaki demokratik mücadelemizi ve enerjimizi kendi ülkemizin kalkınmasında ve gelişmesinde kullanalım. Bize İstiklal Harbi;ni yaşatanları unutmayalım. Bu ülkeyi bizlere emanet edenler canları ve kanları ile bedel ödeyerek bu vatanı bizlere emanet ettiler. Herkesi, adalete, hoşgörüye, birbirimizi anlamaya, sevgide, şefkatte beraber olmaya, bu ülkenin kalkınması, huzur ve mutluluğu için el ele birlikte sonsuza kadar yaşamaya davet ediyoruz. Sayın Başbakanımızın devlet hoşgörüsü içerisinde bu hususları değerlendirerek kucak açmasını bekliyoruz."

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER