banner249

Kitaplar Anadolu’ya yürüyor!

Anadolu’nun dört bir yanındaki köy okullarında eğitim gören minik öğrenciler, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İlgisiz Öğrenci Topluluğu tarafından hazırlanan ‘Yürüyen Kitaplar’ projesi kapsamında kütüphanelerine kavuşuyor.

Kitaplar Anadolu’ya yürüyor!
banner240

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kaynak sağlanan Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğini alan İEÜ’lü gençler, her okul için bin kitap alarak, yollara çıkıyor. Bugüne dek Denizli, Gaziantep, Düzce, Amasya, Samsun’daki köy okullarında minik kardeşlerinin heyecanına tanık olan İzmir Ekonomili gençler, gelecek hafta Sakarya ve Bilecik’te birer kütüphane kuracak, geleceğin üniversitelilerine örnek olacak.


Gençler, ilerleyen dönemde de Bingöl, Elazığ, Diyarbakır, Hakkari ve Şırnak’ta köy okullarına gidecek. İzmir Ekonomi Üniversitesi İlgi’siz Öğrenci Kulübü Başkanı, Sosyoloji Bölümü 1. sınıf öğrencisi Rıdvan Şengül, gittikleri kentlerdeki üniversitelerin öğrenci topluluklarıyla da işbirlikleri yaptıklarını belirterek, ‘Yürüyen Kitaplar Projesini’ şu şekilde anlattı: 

“Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gideceğimiz kente yönelik 5 - 6 okul adı alıyoruz. Bu okulları tek tek arayıp ihtiyaçlarını soruyoruz. En çok ihtiyacı olan okulumuzu belirliyoruz. Diğer okullarımızı da başka projelerimiz için not ediyoruz. 300 kişilik bir kulübüz, her kente 35 kişilik bir ekip olarak gidiyoruz. İlköğretim öğrencilerinin okuyabileceği kitapları belirliyoruz. Her okulumuz için bin kitap alıyoruz. Kütüphaneleri oluştururken palyaço gösterileri, duvar boyama etkinlikleri, öğrencilerle futbol maçı, canlı müzik ve anasınıfı öğrencilerine oyuncak dağıtımı gibi aktiviteler de yapıyoruz. Hedefimiz 81 ildeki en uçlarda kalmış, kimsenin gitmediği köylerde İlgi’siz Öğrenci Kulübü’nün kütüphanesini kurmak.” 

KİTAP KURDU ÇOCUKLARA İZMİR GEZİSİ HEDİYE 
Köy çocuklarının ilk başta kendilerine çekingen yaklaştığını sonrasında çok ilgi gördüklerini, bazen de teşekkür mektupları gönderdiklerini belirten Şengül, öğrencilerin kitap okumak için yarışa girdiğini söyledi. Kütüphane kurdukları kentlerde en çok kitap okuyan miniklerden ikisini İzmir’de konuk edeceklerini, haftasonu gezdireceklerini kaydeden Şengül, 21 - 25 Nisan tarihleri arasında da gerçekleştirecekleri İlgisiz Fest başlıklı etkinlikte ziyaret ettikleri köylerden çektikleri fotoğrafların sergisini yapacaklarını belirtti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER