Karpuz pekmezi üreticisi ev hanımı Sıdıka Toran, karpuz pekmezinin farklı bir lezzeti olduğunu belirtti. Karpuz pekmezi yapımının üzüm pekmezi kadar zahmetli olduğunu anlatan Toran, karpuz pekmezinin soğuk kış günlerinde kullandığını ifade ederek, şöyle konuştu, ;;Her derde deva bir lezzet ve güç veriyor. Pekmezi imece usulü yapıyoruz. Şenlik havasında tatlı bir yorgunlukla kışlık hazırlıkları yapıyoruz. Bir ton karpuzdan 50 kilogram pekmez elde ediliyor. Bahçelerimizde yetiştirdiğimiz karpuzu doğrayıp ezdikten sonra pekmez toprağıyla damıtıyoruz. Yaklaşık 16 saat kıvamı gelene kadar kaynatılıyor. Kış aylarında pekmez soframızın vazgeçilmezidir. Misafirimize ikram için ve ilçe dışında yaşayan akrabalarımıza tadımlık göndeririz. Bunun için ihtiyacımızdan fazla yaparız.;;
Karpuz pekmezi, üzüm pekmezinin alternatifi oldu
afyonkarahisar'ın başmakçı ilçesinde üzüm bağları olmayan vatandaşlar alternatif olarak karpuz pekmezi kaynatıyor.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.
1
15 günlük bebeği sokağa bıraktılar
2
Polise sahte polis rozeti gösterdi, gözaltına alındı
3
Eğitimcilerden, merdiven altı dershane uyarısı
4
3 bin adet ecstasy hap ele geçirildi
5
;Çal Karası; Avrupa;nın vazgeçilmez üzümü oldu
6
Aygören ve ekibi Ak Parti’ye katıldı
7
Keçeci, iş dünyasına ders verdi
8
PAÜ Rektöründen öğrencilere daha ilk günden...
9
Jandarma, tarihi eser kaçakçılarına göz açtırmadı
10
Bodrum;da helikopter ambulansla hasta nakli
ANKETTüm Anketler
SON DAKİKA HABERLERİ
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
04:29
GÜNEŞ
06:01
ÖĞLE
13:06
İKİNDİ
16:52
AKŞAM
20:01
YATSI
21:26