banner249

Keçeci, iş dünyasına ders verdi

denizli sanayi odası başkanı müjdat keçeci, tobb ve tÜrmob ev sahipliğinde düzenlenen 1.uluslararası iş etiği kongresinde, işadamlarına yönelik iş etiği ve yönetim kurulu başlıklı konuşma yaptı.

Keçeci, iş dünyasına ders verdi
banner240
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odası’nın (TÜRMOB) ev sahipliğinde düzenlenen 1.Uluslararası İş Etiği Kongresi Ankara TOBB Birlik Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kongre’nin açılış konuşmalarını Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı gerçekleştirdi. Avrupa Birliği’nin Genişlemeden Sorumlu Eski Komiseri Prof Dr. Günter Verheugen’in de içinde bulunduğu yurtiçi ve yurtdışından akademisyenlerin, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin ve kamu kurumu yetkililerinin katılımıyla gerçekleşen kongreye konuşmacı olarak davet edilenler arasında Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci de vardı.

İş etiği ve yönetim kurulu başlıklı bir konuşma yapan Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, konuşmasında etik liderlik konusunu Yönetim Kurulu Üyeliği yaptığı Er-Bakır’dan örnekler vererek katılımcılara aktardı. Günümüzde işletmelerin paydaşlarına ve topluma kendini kabul ettirerek itibar kazanmasının gerekli olduğunu vurgulayan Keçeci, “İşletmenin ana amacı kâr sağlamak olsa da, günümüzde işletmelerden içinde bulunduğu topluma duyarlı olması, yani sosyal sorumluluk üstlenmesi beklenir olmuştur. Sosyal sorumluluk, işletmelerin ekonomik amaçların ve yasal zorunlulukların ötesinde uzun vadede daha sağlıklı bir toplum için sorumluluklar üstlenmesidir. Bu nedenle işletmeler için finansal performans kadar sosyal performans da bir ölçüt haline gelmiştir” diye konuştu. Konuşmasının girişinde Ahilik Haftası içerisinde olduklarını hatırlatan ve iş ahlakının temellerinin ahilik kurumuna dayandığını belirten Keçeci, Er-Bakır’ın dünden bugüne kurumsal yönetim anlamında gelişimini ve mevcut durumunu örneklerle aktararak konuşmasını sona erdirdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER