banner249

Eğitimcilerden, merdiven altı dershane uyarısı

denizli dershanecileri ve eğitim yatırımcıları derneği (deyder) başkanı gökhan aydın, dershanelerin kapatılmasının merdiven altı dershanelerin önünü açacağını söyledi.

Eğitimcilerden, merdiven altı dershane uyarısı
banner240
Denizli’de bir araya gelen dershaneciler, Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı yaptı. Son günlerde Türkiye’nin eğitim sisteminin hiç olmadığı kadar tartışıldığını belirten DEYDER Başkanı Gökhan Aydın, dershaneciler olarak ciddi kaygılar duyduklarını söyledi. Dershanelerin kaldırılmasının sorunları çözmeyeceğini aksine artıracağını belirten Aydın, “Bizim sorularımız var. Mesela bu sektörde çalışan yaklaşık 100 bin kişinin sonu ne olacak? Sınavların kalkması, dershanelerin olmaması eğitimde fırsat eşitliğini nasıl etkileyecektir? Dershaneler hukuk dışı kurumlar mıdır? Eğer sınavlar varsa dershanelerin olmaması mümkün müdür? Bu durum kimlere yarar sağlayacaktır? Biz bu soruların cevaplarını merak ediyoruz” dedi.

“Bizler eğitim gönüllüleriyiz" diyen Aydın, "Öğretmenlerimizin hepsi Milli Eğitim’den onay alan öğretmenlik ehliyetine sahip olan kişilerdir. Bizler Milli Eğitim’e yardımcı olan, istihdam sağlayan, vergi veren, KDV ödeyen, sektöre ve çevresine ekonomik canlılık getiren, öğrencilerimizin okul dışında eğitimle meşgul olmasını sağlayan ve farklı alışkanlıklar edinmesini de önleyen, Milli Eğitim müfettişleri tarafından denetlenen, mali teftiş gören özel öğretim kurumlarıyız. Bizler fakir öğrencileri de okutan kurumlarız. Ve 150 bin civarında öğrenci ücretsiz okutulmaktadır. Bugün fakir bir öğrencinin sınavlara hazırlanmak için dershanelere indirimli ya da ücretsiz geldiğini herkes bilmektedir. Bu yönüyle fırsat eşitliğine katkıda bulunmaktayız” diye konuştu.

Dershanelerin kapatılmasının başka çevrelere yarayacağını iddia eden DEYDER Başkanı Gökhan Aydın sözlerini şöyle tamamladı, “Dershaneler kapatılırsa, merdiven altı dershanecilik türer. Bu da kayıt dışı ekonomiye yol açar. Biz 100 bin kişinin istihdam edildiği kurumlarız. Dünyada Almanya, Japonya, İngiltere, Yunanistan, ABD, İspanya, Portekiz, İtalya, İsrail, G. Kore gibi ülkelerde de olan kurumlarız. Dünyada dershaneler ile ilgili düzenlemenin olmadığı ülkelerde de dershaneler bulunmasına karşın dershaneciliğin yasaklandığı ülke yoktur. Ülkemizdeki eğitim sisteminin gelecek yıllarda geniş kapsamlı çalışmalar sonucunda çok daha iyi olacağını umut ediyoruz.”
DEYDER’in düzenlediği basın toplantısına bazı dershanelerin kurucu ve yetkili müdürlerinden Murat Tepe, Ersan Köse, Sabri Yıldız, Mahmut Çatlık ve İdris Bayraktar destek verdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER