banner249

PAÜ Rektöründen öğrencilere daha ilk günden sürpriz

pamukkale Üniversitesi tıp fakültesi’ne yeni kayıt olan öğrencilerle bir araya gelen rektör prof. dr. hüseyin bağcı, tıp fakültesi’ne ilk iki sırada kayıt olan ve kura sonucu seçilen toplam 4 öğrenciyi italya padova Üniversitesi’ne götüreceğini açıkladı.

PAÜ Rektöründen öğrencilere daha ilk günden sürpriz
banner240
Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde bu yıl eğitim öğretime başlayacak 127 öğrenciye üniversite ve fakülte hakkında bilgiler verildi. Tıp Fakültesi konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kılıç, öğretim elemanları ve Tıp Fakültesi’ne bu yıl kayıt yaptıran öğrenciler katıldı.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kılıç, fakültede öğrenci merkezli aktif bir eğitim öğretim sisteminin uygulandığını belirterek, yeni eğitim öğretim yılının tüm öğrencilere ve öğretim üyelerine hayırlı olmasını diledi.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ise, öğrencilerle soru-cevap şeklinde karşılıklı bir sunum gerçekleştirdi. Geçen hafta İtalya’nın köklü üniversitelerinden biri olan Padova Üniversitesi’ne gittiğin belirten Prof. Dr. Bağcı, Tıp Fakültesi’nde de incelemelerde bulunarak protokol imzaladıklarını söyledi. Rektör Bağcı, bu işbirliği kapsamında 14 Mart Tıp Bayramı’nda tıp tarihi ile ilgili konferansın bilgilerini oluşturmak üzere 1. sınıf öğrencilerinden İtalya’ya 4 öğrenci götüreceklerini söyledi. Öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaşan Rektör Bağcı, Tıp Fakültesi’ne ilk iki sırada kayıt yaptıran Ahmet Can Varel ve İrem Yamacı ile kura sonucu Selin Aydın ve Seher Kabul’u İtalya’ya götürme kararı aldı.

NEDEN PADOVA ÜNİVERSİTESİ?
Rektör Bağcı neden Padova Üniversitesi’ni seçtiği konusunda şunları söyledi; “İtalya’nın Padova Kenti’nde1222 yılında kurulmuş olan Padova Üniversitesi, bugün halen o yıllardaki binalarında eğitim gören 800 yıllık arşiviyle, geçmişi bugüne taşıyabilmiş köklü bir üniversitedir.” Bu üniversitenin başta Anatomi olmak üzere Temel Tıp Bilimlerindeki eğitimin klinik bilimlerle entegrasyonunun 800 yıldır mükemmel olarak algılandığı bir tıp tarihi merkezine, Padova Üniversitesinin 791. Eğitim öğretim yılının açılış töreninin onur konuğu olarak davet edilen Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, bu onuru PAÜ Tıp Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Mustafa Karatepe ve öğrencileriyle bir temel tıp bilimcisi olarak paylaşmaktan gurur duyduğunu, Tıp Fakültesine yeni başlayan 1. Sınıf öğrencilerini tercihlerinden dolayı tebrik ettiğini ve kendilerine başarılar dilediğini belirtti.

Üniversitenin ilk gününde böyle bir sürprizle karşılaştıkları için çok memnun olduklarını belirten öğrenciler, bu imkanı sağlayan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’ya teşekkür ettiler. Toplantı PAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ilgaz Akdoğan’ın “Eğitim sisteminin ve Tıp Fakültesi’nin tanıtımı” konulu sunumuyla tamamlandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER