banner249

Karın tokluğuyla çiftçilik yapmaya son!

devlet su işleri (dsi) 18. bölge müdürü murat acu, ''77 bin 310 dekar araziyi 1 yıl içerisinde sulu tarıma kazandıracağız'' dedi.

Karın tokluğuyla çiftçilik yapmaya son!
banner240
Acu, Sandıklı ilçesine bağlı Dutağaç Köyü Göleti ve Sulaması projesi çalışmalarını yerinde inceledi. Acu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Dutağaç Göleti ve sulaması projesinin 6 milyon 771 bin liraya mal olacağını, 2 Haziran;da temeli atılan göletin 30 Ağustos 2013 tarihinde bitmesini öngördüklerini belirtti.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte 3 bin 820 dekar bir arazinin sulamasının gerçekleşeceğini ve 1 milyon 400 bin gelir artışı sağlanacağını dile getiren Acu, şunları kaydetti, ;;Gölsu projelerimiz var. Büyük projelerle büyük alanlar sulanabiliyor ama daha küçük birimlere yeterli hidrolojisi olan su kaynaklarına göletler yapıyoruz. Bazen bu göletler 35-40 metreyi de buluyor ki bunlar baraj boyutunda oluyor. Hali hazırda tamamlanan 4 tane göletimiz var. Bunlarla 9 bin 800 dekar araziye hizmet edeceğiz ve 8 milyon 319 bin 278 lira yatırım bedelimiz oldu. İnşaatı devam eden 24 projemiz var. 77 bin 310 dekar araziyi ortalama 1 yıl içerisinde sulu tarıma kazandıracağız. Sulu tarıma kazındırmak demek basınçlı yağmurlu borulama sistemine kavuşturmak demektir. Bu ne anlama geliyor- Bir yıl içerisinde birden fazla ürün alma imkanımız olacak. Ayın zamanda bu çiftçimizde de gelir ve refah artışına sebep olacak. Çiftçilik artık karın tokluğuna değilde kazanç kaynağı olan meslek haline gelecek ve köylerde inşallah nüfus artışını sağlayacağız.;;
Acu, 141 milyon 448 bin 689 liralık bir yatırımı 1 yıl içerisinde hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER