banner249

Klasik otomobillerden ziyaretçilerine nostalji rüzgarı

izmir klasik otomobilciler derneği'nin (izkod) 81. izmir enternasyonal fuarı (ief) kapsamında, kültürpark 2 no'lu hol'de açtığı ''klasik ve spor otomobil'' sergisi, ziyaretçilere nostalji rüzgarı estiriyor.

Klasik otomobillerden ziyaretçilerine nostalji rüzgarı
banner240
Bir zamanlar gıpta ile bakılan, İzzet Günay, Belgin Doruk, Ayhan Işık, Zeki Müren, Filiz Akın gibi ünlülerin rol aldığı Yeşilçam filmlerinde sıkça görülen otomobiller, ziyaretçileri geçmişe götürüyor.
İZKOD Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Ceylan, derneğe kayıtlı 150 nostaljik klasik otomobilin olduğunu, bunun 27 tanesinin seçilerek fuar ziyaretçilerinin beğenisine sunulduğunu belirtti.

İEF;de açtıkları stantta 1937 modelden 1976 modele kadar klasikleşen nostaljik otomobillerin yer aldığını, araçların hepsinin vizelerinin yaptırılmış, vergilerinin de ödenmiş durumda olduğunu ifade eden Ceylan, şu bilgileri verdi, ;;Bu otomobillerin manevi değerleri çok yüksek. Nostaljik otomobiller için bir fiyat belirlenemez. 5 bin lira mı, 50 bin lira mı yoksa 150 bin lira mı- Böyle bir rakam yok. Bu araçların çok meraklısı var. Fuarda da en çok ilgi gören stantlardan biri olduğumuzu zaten buradaki kalabalık gösteriyor. Zamanında bu arabaları kullanmış olan, bu arabalara binen kişiler, ;bu araba benim dedemde vardı, babamda vardı; diyenler standı gezmekten haz alıyor. Burada ortam siyah beyaz olsa ziyaretçilerimiz kendilerini adeta eski bir Türk filminin içinde hissedecekler. Bir Belgin Doruk eksik.;;

Klasik araçların bakımını kendisinin yaptığını anlatan Ceylan, stantta bulunan 1937 model Ford marka otomobilin uzun yıllar Erzincan Devlet Malzeme Ofisi;nin bahçesinde atıl vaziyette beklediğini, bu aracı 3 ay uğraş vererek, çalışır hale getirdiklerini söyledi.

Ceylan, stantta bulunan 1949 model, zamanın makam araçlarından Pleymut;un da Bornova;da bir evin bahçesinde 12 sene hiç çalıştırılmadan bekletildikten sonra çalışır duruma getirildiğini ve sahibinin izni ile İEF;de sergilendiğini ifade etti.
Stantta ;;baba yadigarı;; 1957 model Chevrolet;i sergileyen Yusuf Çelimli de babasının bu araçla 1969-1986 yılları arasında Kahramanlar Alsancak arasında dolmuş taksicilik yaptığını anlattı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER