banner249

Üniversitenin yetiştirdiği balıklar körfez sularına bırakıldı

ege Üniversitesi (eÜ) su Ürünleri fakültesi, urla'da yetiştirdiği balıkları belli bir büyüklüğe geldikten sonra körfezle buluşturdu.

Üniversitenin yetiştirdiği balıklar körfez sularına bırakıldı
banner240
EÜ;den yapılan açıklamaya göre, körfezi balıklandırma çalışmaları çerçevesinde 50 gram ağırlığa ulaşan levrek ve çipuralar EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Urla Kaymakamı Şehmuz Günaydın, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, EÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Önen, öğretim üyeleri, öğrenciler ve Urlalı balıkçıların katılımıyla denize bırakıldı.

İzmir Körfezi;nde balık yoğunluğunun artırılması amacıyla özel havuzlarda yetiştirilen 5 bin levrek ve çipura 50 gram ağırlığına ulaşınca denize bırakıldı. Prof. Dr. Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, şunları kaydetti, ;;Urla;da denize bıraktığımız bu balıklar kuluçka döneminden beri bizimle birlikte olan eğitimli balıklar. Sonunda onları denize bırakarak mezun ettik. Yetiştirdiğimiz balıkların ne kadar sağlıklı olduğunu bırakırken gördük. Bugün yapılan, Su Ürünleri Fakültesi hocalarının, balık yetiştiriciliğine ilişkin temel bilimlerle ilgili deneyimlerini denize aktararak Ege Denizi;ne kattığı bir zenginliktir.;;

Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önen, Türkiye yılda yaklaşık 80 bin ton balık ithal ettiğini belirterek, ;;Karasal üretim ne kadar artırırsanız artırın insanların dengeli beslenme sorununu çözmek çok zor. Ülkemiz denizlerden maksimum düzeyde faydalanmak zorunda olduğunu düşünüyorum. Bu amaçla yaptığımız uygulama Urla;ya ve İzmir;e hayırlı olsun;; ifadelerini kullandı.
Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Semra Cirik, yetiştirdikleri balıkları doğaya bırakmış olmanın sevincini yaşadıklarını bildirdi. Urlalı balıkçıların da uygulamadan büyük memnuniyet duydukları belirtildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER