banner249

Köylü Ahmet, altın davasını kazandı

menderes ilçesine bağlı efemçukuru köyü yakınındaki altın madeniyle ilgili, bakanlar kurulu'nun aldığı ''acele kamulaştırma kararının iptali'' için açılan davayı reddeden danıştay 6. dairesinin kararının, danıştay idari dava daireleri kurulu tarafından bozulduğu bildirildi.

Köylü Ahmet, altın davasını kazandı
banner240
Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu İzmir Bergama, Eşme, Sivrihisar, Havran/Küçükdere Elele Hareketi;nin Dönem Sözcüsü Oya Otyıldız, İzmir Tabip Odasında düzenlediği basın toplantısında, Efemçukuru köyünde ;;baskılar sonucu;; kamulaştırılan parsellerin satıldığını, ancak köylülerden Ahmet Karaçam;ın arazilerini satmadığını ve acele kamulaştırma kararını iptal ettirmek dava açtığını söyledi.

Oya Otyıldız, daha önce Danıştay 6. Dairesinin, ;;acele kamulaştırma kararının iptali;; için açılan davayı reddettiğini belirterek, şöyle dedi, ;;Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, acele kamulaştırma kararının iptali için açılan davanın reddine karar veren Danıştay 6. Dairesinin bu kararını bozdu. Bu karar, Efemçukuru Altın Madeni;ne verilen işletme izninin hukuka aykırı olduğunu bir kez daha göstermiştir. Sağlık koruma bandı oluşturmak için acele kamulaştırılan taşınmazlara henüz el konulmadan işletme izni verilmesi özensizliktir, İzmir;in sağlığını göz göre göre tehlikeye atmaktır. Bu karar üzerine İzmir İl Özel İdaresi;ni uyarıyoruz. Öngörülen riskler yaşanmadan Efemçukuru Altın Madeni için verdiğiniz açılma ruhsatını geri alın.;;

Davayı açan Ahmet Karaçam;ın avukatı Arif Ali Cangı da Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu;nun aldığı kararın büyük önem taşıdığını kaydederek, ;;Bu karar yaşam alanlarını korumak için direnenlere güç verecektir. Efemçukuru köyünde sadece Ahmet Karaçam arazilerini satmadı. Bu haksızlığa direnen, bize bu hukuksal kazanımı sağlayan Ahmet Karaçam;a teşekkür ediyoruz. İzmir;in temiz suyu bir insanın mücadelesine bırakılmayacak kadar önemlidir. Başta bu kenti yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı, İzmir Valisi, Kamu görevlilerini, Sivil Toplum Örgütleri ve tüm İzmirlileri göreve çağırıyoruz;; diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER