banner249

Karaca’dan Cumhuriyet mesajı!

TBMM Başkan vekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Karaca’dan Cumhuriyet mesajı!
banner240

Milletvekili Karaca, yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi, “Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının hayata geçirdiği devrimler üzerinde yükselen Türkiye Cumhuriyeti; bu mucize devlet bugün 100 yaşında. Kurtuluş Savaşı bir mucizedir. Öyle bir mucize ki değeri 100 yılda ancak anlaşılır hale geldi. Bir toplumu ayakta tutan, varlığını sürdüren hikayeleridir. Kurulduktan sonra devrimler de öyledir. Her karış toprağında ayrı bir milletin askerinin süngüsünün çatılı olduğu bu topraklarda Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet; tüm zorluklara rağmen gerçekleştirilmiş eşsiz bir hikaye, tüm uluslara ilham olmuş bir mucizedir.

Bu ülkenin diğer bir mucizesi de biz Cumhuriyet kadınlarının çok inatçı ve güçlü mücadele anlayışıdır. Cumhuriyetin çocukları, kadınları Anadolu’nun herhangi bir yerinden çıkıp kendi yeteneği becerisi ölçüsünde; ama en çok Cumhuriyetin kazanımları ve değerleri, imkanları sayesinde bugün hayatın her alanında yer alabilmiş, kamusal alanda görünür olabilmiş ve temsil makamlarına erişebilmiştir. Kendi hikayem Cumhuriyet mucizesine, fırsat eşitliği sayesinde okuyabilen onbinlerce Anadolu insanının başarı hikayesine örnektir. Denizli’nin bir köyünden yola çıkıp bugün TBMM’de başkanvekili olarak Atatürk’ün koltuğunda oturabilmemi Cumhuriyete borçluyum. Sayende Cumhuriyet!

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedeflere ulaştığımız, Cumhuriyetin eşit yurttaşları olarak hak ettiğimiz koşullara kavuştuğumuz bir ülkede bir arada yaşamak dileğiyle; Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkan siz kıymetli Atatürk dostlarına saygı ve selamlarımı iletiyorum. Cumhuriyetimizin 100’üncü Yılında Atatürk’ün evlatları olarak ilkelerini yaşatmaya söz veriyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum.”

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER