banner249

Kadınların yüzüne bakamadılar!

İzmir’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla gerçekleştirilen panelde erkekler kadınlara sırtını dönerek, ‘İş hayatında cinsiyetçilik için kadınların yüzüne bakacak yüzümüz yok’ mesajı verdi.

Kadınların yüzüne bakamadılar!
banner240

Batı Anadolu Sanayici ve İş adamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) tarafından düzenlenen İzmir’deki ‘İş Dünyasında Kadın Paneli’nde fotoğraf çekilirken erkekler objektiflere sırtını dönerek, ‘İş hayatında cinsiyetçilik için kadınların yüzüne bakacak yüzümüz yok’ mesajı verdi. 


Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Süleyman Onatça, Türkiye'nin cinsiyete göre iş gücüne katılım oranında yerinin Afganistan, Pakistan, İran gibi ülkeler arasında yer almasından utandıklarını söyledi. 

İş adamından siyasetçiye ülkede her kesimin ‘kadının yüzüne bakacak yüzü’ olması gerektiğini belirten Onatça, kadın potansiyelini değerlendirme çağrısı yaptı. Onatça, kadının iş hayatına girişini engelleyen mevzuat ve altyapı eksikleri konusunda hükümetten çaba beklediklerini söyledi. 

Hayatın her alanında kadını erkeğiyle el ele, kol kola yürümeyen Türkiye'nin, çağdaş, demokrat, yaşanabilir bir ülke olmayacağını anlatan Onatça, “O yüzden yine kadın sabrına, kadın üretkenliğine, kadın bereketine, kadın sevgisine ihtiyacımız var” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER