banner249

İstifalar için net konuştu!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Biz faiz trendinin Merkez Bankası tarafından aşağıya doğru hızlı şekilde çekilmesinden yanayız” dedi.

İstifalar için net konuştu!
banner240

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yarın seçimlerin tekrarlanacağı Aydın’ın Buharkent ilçesine gelerek AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Erol’a destek verdi. Bakan Zeybekci’ye ziyaretleri sırasında AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Semiha Öyüş ve Gültekin Kılınç ile AK Parti İl Başkanı Sadık Atay eşlik etti. Buharkent ilçe merkezinde esnaf ziyaretleri yapan Zeybekci, basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını cevaplandırdı. 


İSTİFALAR SİYASİ ERDEM HAREKETİDİR”
AK Parti teşkilatlarında yaşanan istifalarla ilgili bir soruyu cevaplandıran Zekbekci, sözlerini şöyle tamamladı: “Siyaset demek milletin emanetini üzerinize almak demek ve milletin emanetini üzerinize aldığınız zaman bu sorumluluk demek. Sorumluluk gerektiren yerlerde başarısız olan arkadaşlarımız çoğunlukla kendileri yönetimi devretmek ve başarılı olan arkadaşların önünü açmak gibi bir erdem gösteriyor. Şu an AK Parti bir erdem hareketi gösteriyor, bir erdem hareketinde bulunuyor. 

Yani başarı konusunda sıkıntısı olan ilçelerimizde ve illerimizde teşkilat kendisi genel merkezin elini rahatlatma adına istifasını sunuyor. Genel Merkezimiz, bunların bazılarını kabul bazılarını ret ediyor. Bazı yerlerde ise rehabilitasyona giderek yolumuza devam ediyoruz. Şu an yapılan bir siyasi erdem hareketidir. Bu bir siyasi kalite hareketidir.”

AK Parti olarak faizlerin aşağıya çekilmesinden yana olduklarını kaydeden Bakan Zeybekci, şöyle konuştu: “Faizlerle ilgili Başbakanımız, Başbakan yardımcılarımız ve Bakanlarımız olarak farklı düşünmüyoruz. Yüksek faizin Türk ekonomisi için hiçbir dönem iyi olmadığını biliyoruz. 

Yüksek faiz demek yatırım ve üretim yapmamak demek. Yüksek faiz demek büyümemek demek, yüksek faiz demek istihdamın olmaması demektir. Bu konuda hepimiz mutabıkız ama Merkez Bankası başkanımız ve bizim belki algılama olarak biraz farklılıklarımız olabilir. Biz enflasyonu bir sonuç olarak görüyoruz. Ama enflasyonu oluşturan en önemli nedenlerden biri faizdir. 

Türkiye’deki enflasyonun sebebi bir talep enflasyonu değil bunu herkesin bilmesi lazım. Eskiden kuyruklar vardı. Fiyatlar bir şekilde yükselirdi. Şimdi talep enflasyonu değil, maliyet enflasyonu var. Maliyet yükseldiği için enflasyon yükseliyor.” 

Maliyetleri etkileyen en önemli nedenlerden birisinin kur olduğuna işaret eden Bakan Zeybekci, şunları söyledi: “Kurun enflasyon üzerindeki etkisi Mayıs ayı itibari ile sıfırlandı. Maliyetlerin yükselmesine neden olan etkenler faizdir. Dolayısıyla biz Türkiye’de reel faizin enflasyonun çok çok üzerinde olduğunu görüyoruz. 

Yüzde 7.5- 7 seviyelerindeyken gelecekle ilgili faiz yüzde 15 civarında. Bu oranın real faizin iki katı olduğunu görüyoruz. Gösterge faiz yüzde 12’lerden yüzde 9’a geriledi. Biz faiz trendinin Merkez Bankası tarafından aşağıya doğru hızlı şekilde çekilmesinden yanayız. Aslında farklı düşünmüyoruz ama cesaret ve tereddütle ilgili biraz sıkıntımız var” 

TARTIŞTIĞI UZUNIRMAK’IN ELİNİ SIKTI
İlçe merkezindeki esnaf ziyaretlerini sürdüren Bakan Zeybekci, MHP İlçe Teşkilatı önünde oturan TBMM İdare Amiri Ali Uzunırmak’ı fark edince o yöne yöneldi. Bir hafta önce yine Buharkent’te karşı karşıya gelen ikili arasında yaşanan tartışmanın ardından Bakan Zeybekci, Uzunırmak’ın yanına giderek elini sıktı. MHP önünde bulunan MHP İl Başkanı Fevzi Köse ve partililerle de tokalaşan Zeybekci, daha sonra programına kaldığı yerden devam etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER