banner249

İşte bu yakışmadı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Denizli’deki Delikliçınar Meydanı’nda yaptığı mitingde partiye ait bayrakların camiye asılması tepki çekti.

İşte bu yakışmadı!
banner240

Başbakan Erdoğan’ın Denizli’de Delikliçınar Meydanı’nda miting yapacağı alanı gelin gibi süsleyen Denizli Belediyesi ve Ak Parti Teşkilatı, caminin pencerelerine astıkları parti bayrakları nedeniyle tepki gördü. Kimin astığı belli olmayan bayraklar muhalefetin de tepkisini çekti. 


CHP Denizli Merkezefendi İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, söz konusu görüntüler için şu açıklamalarda bulundu, “Miting alanının bitişiğindeki caminin penceresinden akşam ezanı okunduğu sırada dalgalandırılan parti bayraklarıyla gerçekleştirilen bu çirkin siyasi şov, hem skandal, hem de demokrasimiz açısından yüz karası bir ibret belgesidir. Caminin ikinci katındaki pencereden herkesin gözü önünde sallandırılan beyaz ve turuncu renkteki AKP bayrakları, olaya tanık olan vatandaşın görüntüleri cep telefonuyla kaydetmesi ve resimleri bize ulaştırılması sonucu ortaya çıkmıştır. 

Denizli’de 2010 yılında referandum döneminde aynı caminin bahçesine yasak olmasına karşın üzerinde ‘’Recep Tayyip Erdoğan geliyor. Denizli evet diyor’ yazılı afiş asılmış ve CHP’nin ihbarı üzerine kaldırılmıştı. Açılış adı altında AKP’nin siyasi propagandasına dönüşen ve 10 yıldır hiçbir miting için izin verilmeyen Çınar meydanındaki Yeni Cami’de gerçekleşen bu rezaletin hesabı mutlaka sorulmalıdır. 

Camiye siyaset sokmaya çalışan ve bu konuda sabıkası tescillenen AKP hangi cesaretle parti bayraklarını ezan saatinde ve cemaatin gözü önünde içeri sokabilmektedir. Bu devletin savcıları yok mudur. AKP’nin her hukuksuzluğu kendine göre şekillendirdiği yargı düzeninde yine görmezden mi gelinecektir.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER