banner249

Sona yaklaşıldı

Denizli Belediyesi tarafından yapılan ve Umutkent 1 sakinlerinin istekleri doğrultusunda projelendirilen 5 bin 500 metrekare alana sahip sosyal tesiste sona yaklaşılıyor.

Sona yaklaşıldı
banner240

Ağustos ayında temeli atılan tesisin kısa süre sonra hizmete gireceğini belirten Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, "Tesiste kahvehaneden restorana, pastaneden terziye, kasaptan markete, kuaför ve berberden butiğe kadar bir çok işletme yer alacak. Ayrıca burada birde PTT şubesi hizmet verecek. Vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçları düşünülerek planlanan proje çok yakında tamamlanacak" dedi. 


Sosyal belediyecilik anlayışıyla kentin her köşesindeki ihtiyaçları önceliklerine göre gideren Denizli Belediyesi, Umutkent-1 sakinlerinin sosyal tesis ihtiyacını karşılamak için yapımına başladığı Umutkent-1 Sosyal Tesisi'ni tamamlamak üzere. Denizli Belediyesi tarafından yapılan ve Umutkent 1 sakinlerinin istekleri doğrultusunda projelendirilen 5 bin 500 metrekare alana sahip sosyal tesiste sona yaklaşılıyor. 

Ağustos ayında temeli atılan tesisin kısa süre sonra hizmete gireceğini belirten Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, " Buraya böylesi bir tesis yapmak için vatandaşlarımıza söz vermiştik. Kısa süre önce başladığımız proje yüzde 90 oranında tamamlandı. Çevre düzenlemesi tamamlandıktan sonra hizmete açılacak" dedi. 

YÜZDE 90'I TAMAMLANDI 
Umutkent-1 Sosyal Tesisi'nin nasıl olması gerektiği konusunda bölge insanının fikirlerinin alındığını ve bu projenin talepler doğrultusunda hazırlandığını dile getiren Başkan Zolan, "Bu projenin en güzel tarafı bölge insanımızla birlikte hazırlanmış olmasıdır. Burada yaşayanlarla bir araya gelerek projeyi şekillendirdik. Onların istekleri ve hayalleri doğrultusunda hazırladığımız projenin temelini Ağustos ayında yine burada yaşayanlarla birlikte attık. Bir Ramazan günü iftardan önce yaptığımız temel atma töreninde hep birlikte büyük bir coşkuyu paylaşmıştık. 

Bu gün ise tesisi söz verdiğimiz sürede bitirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yüzde doksan oranında tamamlanan tesisin çevre düzenlemeleri de tamamlanınca yine burada yaşayan vatandaşlarımızın katılımıyla hep birlikte tesisin açılışını gerçekleştireceğiz. 5 bin 500 metrekare alana sahip tesiste ; kahvehane, restoran, pastane, terzi, kasap, market, kuaför, berber, butik ve PTT yer alacak." dedi.  

BİRLİKTE BAŞARDIK 
Bölgenin tek eksiğinin sosyal tesisler olduğunu ve bu ihtiyacı gidermenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Başkan Zolan sözlerini şöyle sürdürdü: " 2004 yılında Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci'nin belediye başkanlığı ile birlikte göreve geldiğimizde maalesef burası bitirilememiş bir projeydi ve bizim dönemimizde tamamlandı. Buranın tek eksiği olan sosyal tesislerin de tamamlanıyor olması bize mutluluk veriyor. 

Tüm site sakinlerine şimdiden hayırlı olsun. Denizli ve Denizli insanı tüm bu güzelliklere layık. Şu çok iyi bilinmeli ki bu kentte yapılan her şeyi birlikte başardık. Burası da bu anlayışın en güzel örneğidir " dedi. 

Umut-1 Sosyal Tesisi Sosyal tesis 5500 m2 alana inşa ediliyor. Arazi eğimli bir yapıya sahip olup, mevcut eğim kullanılarak teraslama yapılmıştır ve birimler bu teraslara oturmaktadır. Bu birimler oluşturulurken Umut 1'deki sosyal çevrenin ana ihtiyaçlarının bu komplekste karşılanması hedeflenmiştir. 

Yapı kompleksi ; kahvehane(250 m2), restoran(100 m2), pastane(80 m2), terzi(40 m2), kasap(75 m2), market(600 m2), kuaför(75 m2), berber(40 m2), butik(75 m2) ve PTT(40 m2) olmak üzere toplam 10 adet tek katlı birimlerden ve oturma birimlerinin de yer aldığı teraslardan meydana gelmektedir.

Tesiste ayrıca bankamatik alanları, bisiklet park alanları mevcuttur.Tesise 3 farklı noktadan giriş yapılabilmektedir.Engellilerin kullanımı için alanda rampalar mevcuttur.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER