banner249

İlaç fiyatlarını 4’te bir düşürdük!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Genel Müdürlüğü yaptığı dönemi eleştirerek, ilaç fiyatlarının 4’te bir oranında düştüğünü söyledi.

İlaç fiyatlarını 4’te bir düşürdük!
banner240

Bakan Eroğlu, seçim çalışmaları kapsamında geldiği memleketi Afyonkarahisar’da, partisinin Bolvadin ilçesinde gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısına katıldı. Bolvadin Spor Salonu’nda gerçekleştirilen ve çok sayıda partilinin katıldığı törenin açılış konuşmasını yapan Bakan Eroğlu, AK Parti iktidarının 11 yıllık hizmetlerinden bahsederek, hükümetin Türkiye’ye çok büyük hizmetler yaptığını söyledi. 


İktidarın özellikle ekonomik alanda büyük hamleler yaptığını dile getiren Bakan Eroğlu, şunları söyledi: “Bizim yaptığımız faiz lobisinin hortumlarını keserek bunları millete akıtmaya başladık. Milletten aldığımızı millete hizmet olarak akıtıyoruz. Merkez Bankası’nın kasası doldu. IMF’ye borcumuz vardı, bundan dolayı boynumuz büküktü. Allah şükür şimdi borcu ödedik şimdi başımız dik. İnsanoğlu borcu olunca boynu büyük yürür ama cebinde para olursa başı daha dik yürüse devletlerde öyle. Bunun borcu varsa diğer alacaklı olan devletlere karşı bir noktada boynu bükük durumdadır. 

Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan bu ülkeyi o durumdan kurtardı. 6 sıfır atıverdi, faizleri tek haneli rakamlara indirdi, merkez bankasının kasasını doldurdu ve neticede Türkiye’de yatırım üstüne yatırım yapılıyor. Sadece bu kardeşinizin Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın 4 binden fazla şantiyesi Edirne’den Kars’a kadar, Sinop’tan Mersin’e kadar gece gündüz her yerde çalışıyor.” 

Sağlık alanında devasa hizmetlerin yapıldığını söyleyen Bakan Eroğlu, konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, “2002 yılındaki çoğu ilaç fiyatlarına bakın Kılıçdaroğlu’nun, SGK Genel Müdürü olduğu dönemdeki fiyatlarına bakın şimdi bu fiyatların 3’te biri, 4’te biri fiyatlara düştüğünü göreceksiniz. Yinede onlar mecliste bazen konuşuyor. 

Önce kendi yaptıkları soygunların hesabını versinler. Şuna dikkat edin eğer AK Parti hükümeti olmasaydı, geçmişte olduğu gibi devlet olduğu gibi yüzde 63 faizle borç alsa idi şuana kadar 800 milyar TL faiz lobisine gidecekti. İlaç aynı fiyatlarla satılsaydı şimdi 8 lira olan ilaç 260 TL’ye satılacaktı. Bunun ispatı ortada” diye konuştu. Bakan Eroğlu, daha sonra Emirdağ ilçesine geçti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER