banner249

Her mahalleye bir meydan

AK Parti Pamukkale Belediye Başkan aday adayı Av. Mehmet Ali Yılmaz, belediye başkanı seçilmesi halinde her mahalleye bir meydan yapılacağı vaadinde bulundu.

Her mahalleye bir meydan
banner240

Pamukkale Belediyesindeki her mahallenin kendine özgü meydanı olacağına dikkat çeken AK Parti Pamukkale Belediye Başkan aday adayı Avukat Mehmet Ali Yılmaz, “Antik şehrimiz ve kültürümüze ait simgeler mahallelerimizde de yaşayacak ve meydanların adı olacak. Bu sayede hem tarihimiz yaşayacak hem de adres tariflerimiz kolaylaşacak” dedi 


AK Parti Pamukkale Belediye Başkan aday adayı Mehmet Ali Yılmaz, Çınar Meydanı ile özdeşleşen Denizli Horozu gibi her mahallede de tarih ve kültürü simgeleyen meydanlar oluşturacaklarını söyledi. 

TARİH MEYDANLARDA YAŞAYACAK 
Pamukkale Belediyesi sınırları içindeki mahallelere tarihi ve kültürel simgelerin de yer aldığı meydanlar oluşturacaklarını belirten Avukat Mehmet Ali Yılmaz “Dünyada her zaman bir yerleşim merkezi meydanları ile anılır. Ülkeler, iller, ilçeler meydanları ve meydanlardaki kültürel veya tarihi anlam taşıyan eserleri ile de ünlüdür. 

Örneğin Çınar Meydanımız, Bayramyeri meydanımız. Bizlerde Pamukkale Belediyesi olarak mahallelerimize tarihimiz, kültürümüzü simgeleyen eserlerinde yer alacağı meydanlar oluşturacağız. Mahalle sakinlerimiz o meydanlarına sahip çıkacak ve orada buluşacak. Mahallelerimiz o meydanlarda ve kültür yada tarihi simgeleri ile mahallesini daha iyi tanıtacaktır” dedi. 

ADRES KOLAYLIĞI SAĞLAYACAK 
Bu çalışma ile hem insanların bir arada vakit geçireceği bir meydana hem de özellikle buluşma ve adres bulma açısından bu meydanların önemine değinen Mehmet Ali Yılmaz “Bu meydanların en büyük özelliği ise buluşma yeri veya adres bulmak için yön yerleri de olmaktadır. Hierapolis Antik kentindeki Denizli tarihini, ilimizin kültürel ve mahallelerimize özgü simgelerini o meydanlar ile özleştirmek istiyoruz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER