banner249

Hava kirliliğine karşı imza kampanyası

Aydın’da, şehir merkezinde özellikle sabah ve akşam saatlerinde artan hava kirliliğinden şikayetçi olan vatandaşlar imza kampanyası başlattı.

Hava kirliliğine karşı imza kampanyası
banner240

Türkiye’nin en ılıman illerinin başında gelen Aydın’da havaların soğuması ile birlikte katı yakıt kullanıma bağlı olarak hava kirliliği had safhaya ulaştı. Sabah ve akşam saatlerinde cadde ve sokaklarda çöken duman görüş mesafesini de olumsuz etkiliyor. 


Aydın’da henüz tam anlamıyla doğalgazın da kullanılamaması nedeniyle oluşan hava kirliliği şehri yaşanmaz hale getirdiğini belirten mahalle sakinleri, özellikle akşam saatlerinde ve sabahın erken saatlerinde çocuk ve yaşlılar ile astım ve kalp rahatsızlığı olanların mecbur kalmadıkça dışarı çıkmadıklarını iddia etti. 

Türkiye Muhtarlar Derneği Aydın Şubesi Başkanı Ertuğrul Özdemir, muhtarı oldukları Hasanefendi ve Ramazanpaşa mahallesi başta olmak üzere Aydın merkezde 22 mahallede imza kampanyası başlatıldığını söyledi. Aydın şehir merkezinde yaşanan hava kirliliğinin düşük kalorili ve kükürt oranı yüksek kömürlerin yaygın olarak kullanılması ve yanlış yakma tekniklerinden kaynaklandığı iddia eden Özdemir, duruma karşı yetkililerin duyarlı olamadıklarını öne sürdü. 

Özdemir, Aydın’da hava kirliliğine karşı imza kampanyasının başlatıldığını ve vatandaşlardan alınacak imzaları bir dilekçe ile Başkent Ankara’ya iletmeye hazırlandıklarını belirtti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER