banner249

Kadro var imam yok!

Baklan’da yapımı 6 ay önce tamamlanan ve Ramazan Ayı’nda teravih namazı kılınarak ibadete açılan Alperen Cami’ye devlet tarafından kadro verilmesine rağmen herhangi bir din görevlisi ataması yapılmadı. İlçede yaşayan vatandaşlar, belediye tarafından Baklan’a kazandırılan camilerine bir an önce atama yapılmasını ve ibadetlerin burada yapılmasını talep ediyor.

Kadro var imam yok!
banner240

Denizli’nin nüfus bakımından en küçük ilçelerinden birisi olmasına rağmen Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever’in girişimleriyle ilçeye kazandırılan Alperan Cami’nin yapılışı cemaati ve vatandaşları sevindirse de bir türlü faaliyete geçmemesi ilçede tartışma yarattı.

Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, Alperen Camisini tercih eden imam arkadaşlarımıza her türlü durumda kendilerine destek verileceğini açıkladı. 

İlçe sakinleri, konunun bir an evel çözüme kavuşmasını talep ederken mahallelerine ve ilçeye böyle bir güzel eserin kazandırılmasın büyük memnuniyet duyduklarını ifade etmişlerdir. 

OSMANLI VE SELÇUKLU’DAN KALMA MOTİFLERLE İŞLENDİ

Yapımı özenle tamamlanan ve kısa sürede ibadete hazır hale getirilen caminin en önemli özelliklerinden biri ise Osmanlı ve Selçuklu’ya ait mimarinin günümüze uygun bir şekilde camiye işlenmiş olması olarak dikkat çekiyor.

Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, caminin açıldığı dönemde Baklan’ın ilk yerleşim birimine göre alt bölümde kalan bölgeye yapılan konutlarla birlikte cami gerekliliği doğduğunu ve halktan bu yönde talep gelince çalışmalara başladıklarını ifade etmişti.

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2023, 19:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER