banner249

Giderayak iş mi bu şimdi?

Denizli'nin Güney ilçesinde CHP'den seçilen Belediye Başkanı Mehmet Ali Eraydın, görevine başlamadan önce belediye faaliyetlerinin durdurulduğunu iddia etti. Eraydın, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, bazı personelin baskıyla işinden çıkarıldığını ve belediyenin tazminat ödemeleriyle kasasının boşaltıldığını savundu.

Giderayak iş mi bu şimdi?
banner240

AK Partili Halil Ayhan'ın iki dönem üst üste belediye başkanlığı yaptıktan sonra 31 Mart Seçimlerinde koltuğunu kaybetmesiyle ilgili olarak ciddi iddialar ortaya atıldı. Seçimin galibi olan CHP'li Güney Belediye Başkanı Mehmet Ali Eraydın, mazbatasını almasının hemen ardından, belediyedeki işleyişin durdurulduğunu ve personelin baskıyla işten çıkarıldığını belirtti. Eraydın, ayrıca belediyenin tazminat yükü altına sokularak kasasının boşaltıldığını ifade etti.

BELEDİYE HİZMETLERİNİN DURDURULDU

CHP'den seçilen Güney Belediye Başkanı Mehmet Ali Eraydın, belediye hizmetlerinin durdurulduğunu iddia ederek sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu. Eraydın, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Belediye faaliyetlerinin her gün bir yenisi durduruluyor. Personele baskı yapılıp çıkışı yapılıyor. Tazminat ile belediye borcun içine düşürülüyor. Ayrıca kasası boşaltılıyor. Belediyeye ait demirbaş, araç ve binalar kaderine terk edilmiş durumda bırakılmıştır. Belediye servis araçları ve hizmetleri durdurulmuştur. Bir an önce görevimizin başına geçmek istiyoruz ama mazbata sürecini uzatmak adına her şeyi yapıyorlar. Burada cezalandırılan Güney halkıdır."

ERAYDIN PERSONELİNE DE SESLENDİ

Eraydın ayrıca belediye personeline de seslenerek, "Personel görevini bırakmasın. İşine devam etsin. Bu sizin ilçeye karşı sorumluluğunuzdur. Başkanlar gelip geçicidir. Belediyenin faaliyeti devam etmelidir. Bu süreçte kasadan çıkan her bir kuruşun hesabını soracağız. Sorumlu olan kim varsa da bunun hesabını verecektir" şeklinde konuştu.

GECİKMENİN SEBEBİ ORTAYA ÇIKTI

Mazbata teslimi sürecinde yaşanan gecikmenin sebebi ortaya çıktı. Güney İlçe Başkanlığı'nın kent merkezindeki 2024 numaralı sandığın sayım sonuçlarına itiraz ettiği ve yeniden sayımın gerçekleştirildiği öğrenildi. Ancak yapılan sayımın sonucu başkanlık seçiminin değişmediği belirtildi. İlçe Seçim Kurulu, mazbata teslim töreni için CHP'li Belediye Başkanı Mehmet Ali Eraydın'ı bugün seçim kuruluna davet etti. Bu süreçte CHP'liler, belediyenin bazı kurumlarının kapatıldığını, özellikle belediyeye ait akaryakıt istasyonunun hizmet vermeyi durdurduğunu ifade etti.

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER