banner249

2 Nisan’daki bu ihale ne oluyor şimdi?

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde, devir teslim sürecinden önce yapılan bir ihale skandalı gün yüzüne çıktı. 2 Nisan tarihinde gerçekleştirilen ve "Trafik işaret levhaları ve malzemeleri alımı" adı altında düzenlenen ihalede, tam 9 milyon 161 bin TL'lik bir sözleşme imzalandı. Bu ihaleyi kazanan firmanın Detay Trafik ile Mukaddes Saat olduğu açıklandı.

2 Nisan’daki bu ihale ne oluyor şimdi?
banner240

31 Mart yerel seçimleriyle birlikte Denizli'de 20 yıllık AK Parti yönetiminin sona ermesiyle, CHP adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu, uzun yıllardır başkanlık koltuğunda oturan Osman Zolan'ı yüzde 10'luk bir farkla geride bırakarak Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Ancak, bu seçimden önceki dönemde, devir teslim sürecinde, AK Parti yönetiminin hızlıca bir ihale süreci başlattığı ortaya çıktı.

Devir teslim töreninin Perşembe günü gerçekleştirilmesine rağmen, AK Parti yönetiminin son günlerinde yapılan bu ihale, kamuoyunda büyük bir tartışma yarattı. Bu durum, yeni döneme adeta bir gölge düşürerek, şaibe ve usulsüzlük iddialarını beraberinde getirdi. Devir teslim sürecinde böylesine yüksek bir miktarda ihale yapılması ve sözleşmenin imzalanması, şeffaflık ve adalet ilkeleriyle bağdaşmamakta, kamuoyunun tepkisine neden olmaktadır. Konuyla ilgili yetkililerin açıklama yapması ve gerekli soruşturmanın derhal başlatılması beklenmektedir.

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER