banner249

Erken teşhis hayat kurtarır!

Didim Rotary Kulübü, Denizli Rotary Kulübü ve Kanserle Dans Derneği'nin topluma ve insanlığa yarar sağlamak adına “Bugün 1 Saat-Yarın 1 Hayat” başlığını taşıyan kalın bağırsak ve meme kanseri sağlık etkinliği Altınkum’da yapılacak.

Erken teşhis hayat kurtarır!
banner240

Proje Kanserle Dans Derneği ile birlikte Denizli Rotary Kulübü öncülüğünde Didim Rotary Kulübü ile birlikte toplam 12 İlde ve 22 Rotary Kulübünün katılımı ile gerçekleştirilecek. Kalın Bağırsak (kolon ve rektum) ve Meme Kanseri hakkında toplumun bilinçlendirilmesi ve farkındalık yaratılması amaçlanan projede, Erken teşhisin hayat kurtardığını vurgulayan bölgesel çapta bir sağlık projesi olarak öne çıkıyor. 


Altınkum Vakıflar önünde kurulacak şişme dev balon maket ( 3 metre yüksekliğinde 10 metre uzunluğunda)ile kolon kanseri ve meme kanseri ile ilgili uzaman sağlık ekipleri tarafından bilgi vermek ve kanserle savaşta erken tanının önemini vurgulamayı amaçladıklarını belirten Didim Rotary Kulübü Dönem Başkanı Serap Ceyhan 4 Eylül Perşembe günü 18:00'de etkinliğin açılışına tüm Didim’lileri davet etti.

 Dönem Başkanı Serap Ceyhan açıklamasında; “Biz bu Proje ile meme ve kolon kanseri hakkında farkındalığı arttırmak, halkımızı bilinçlendirmek istiyoruz. Mamografi, gaita (dışkıda) gizli kan ve kolonoskopi gibi hayat kurtaran muayene ve taramalar konusunda bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve sağlıklı bir yaşam için yönlendirmede bulunmak istiyoruz. Ayrıca bu proje kapsamında, bireyin korkularını özellikle de doktor korkusunu yenmesi ve kendi vücudunu tanımasını arzuluyoruz. 

Proje süresince halkı bilgilendirmek için materyaller kullanacağız, el ilanları dağıtacağız, hazırlattığımız broşürler ve detaylı kitapçıklarla erken teşhisi mümkün kılacağız. Bu projeyle, sağlık alanında insan hayatına farklı bir yaklaşım sunacağız. Bu sayede erken teşhis ile hayatlara dokunacak, hayatlar kurtaracağız.

 Bu projemizde bizlere desteğini esirgemeyen Sayın Kaymakamımız Ersin Emiroğlu’na , Belediye Başkanımız Deniz Atabay’a, Sağlık ilçe Müdürü Dr. Veysel Kılınç’a , Söke Uluslararası Hastanesine ve desteklerinden dolayı Didim Rotary ve Rotaract Kulübü üyelerime çok teşekkür ederim” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER