banner249

Bu okul öğrencilerini uçuracak!

Türkiye’de ikinci okulunu Denizli’de açan Özel Kokpit Havacılık Lisesi, yeni eğitim-öğretim dönemiyle kapılarını açıyor.

Bu okul öğrencilerini uçuracak!
banner240

Pamukkale’ye bağlı Irlıganlı Mahallesi’nde kurulan Özel Kokpit Havacılık Lisesi, bu yıl kapılarını eğitim ve öğretime açıyor. Özel Kokpit Havacılık Lisesi Kurucusu Erdal Gülmez, Okul Müdürü Mahir Şahinarslan ve öğretmen kadrosuyla birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde okulun tanıtımıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. 


3 SINIF ŞİMDİDEN DOLDU
Amaçlarının genç nesillere havacılığı sevdirmek ve onları bu alanda meslek sahibi yapmak olduğunu ifade eden Gülmez, “Denizli’de havacılık lisesinde okuyan bir öğrencinin hedefi öncelikle havacılık lisesini bitirdikten sonra direk mesleğe atılmak değil, üniversitede havacılık dışında da çok iyi bölümleri de kazanmak olmalıdır. 

Bundan dolayı da bilinenin aksine gayet başarılı puan durumları başarılı öğrenciler okulumuza kayıt olmuş durumda. Şuanda 3 sınıfımız doldu. Zannedersem bu seneki eğitim öğretime 4 sınıfla başlayacağız. Üniversitede hangi bölümü seçerlerse seçsinler şayet burada havacılık sevdası onların içine işlendiği takdirde ileride sektöre adım attığında iş hayatına adım attıklarında bir şekilde havacılığın içerisinde olacaklar. 

Kendi uçağımızı üretmek istiyorsak mutlaka ve mutlaka temelden başlamamız gerekiyor. Gençlerimizin bu büyük projelerde bulunacak insanların mutlaka bunu daha küçük yaşlarda hissederek bu işin içerisine girmeleri gerekiyor. Ancak gerçek verim o zaman alınıyor. O yüzden havacılıkla alakası olmayan bir mühendislik fakültesine de gitse de burada almış olduğu havacılık eğitimi burada almış olduğu havacılık kültürüyle onun diğer aynı fakülteden mezun olan arkadaşlarına göre sektöre havacılığa ülkemize yapacak olduğu katkı daha büyük olacaktır.” 

HAVAYA GİRME ZAMANI
Özel Kokpit Havacılık Lisesi Müdürü Mahir Şahinarslan ise bu yıl 4 sınıfla eğitim öğretime başlayacaklarını belirterek şunları söyledi, “Hocamın da bahsettiği gibi bu yıl eğitim öğretim hayatına başlıyoruz. Kaliteli bir eğitimden yanayız. Zaten sloganımızda nedir ‘havaya girme zamanı’ yani bu sektörün içinde olacaklar veya bizim okulumuzda okuyacak öğrenciler havaya gerçekten samimi manada girmiş olacaklar. 

Vereceğimiz eğitim öğretim hizmeti Denizli’de en üst düzeyde eğitim öğretim hizmetlerinden bir tanesi kesinlikle olacaktır. Özellikle İngilizce eğitimimiz en üst düzeyde olacak. Bunu biz lütuf amaçlı değil, zorunluluktan da İngilizce eğitimini çok önemsiyoruz. Çünkü bizden mezun olacak öğrenciler çalışma hayatına başladıklarında çok iyi düzeyde İngilizceyle bu iş alanlarında yer alacaklardır. Dolayısıyla, ingilizce eğitimi bizim için olmazsa olmazlarımızdan bir tanesidir.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER