banner249

Elektrik borcu, 10 bin 600 konutu soğukta bıraktı

afyonkarahisar'ın sandıklı ilçesinde, belediye iştiraki sandıklı jeotermal enerji aÅž'nin (sanjet) 680 bin liralık borcu yüzünden elektriği kesilince jeotermal enerjiyle ısınan 10 bin 600 konutta yaşayan vatandaşlar soğukta kaldı.

Elektrik borcu, 10 bin 600 konutu soğukta bıraktı
banner240
Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, belediye şirketi olarak 14 yıl önce kurulan SANJET;in elektrik borcunu ödeyemediklerini, bu nedenle vatandaşların mağdur olduğunu söyledi.

Belediyeyi 3 yıl önce 33 milyon lira borçla devraldığını belirten Elibol, şunları kaydetti, ;;Belediyemizin borçlarının bir anda ödenmesi mümkün değil. Göreve geldiğim günden beri eski borçlarla Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ;ye (OEDAŞ) 13 milyon lira ödeme yaptık. Son 3 aylık fatura olan 680 bin lirayı ödeyemedik. Belediye imkanlarımız çok kısıtlı, bundan dolayı OEDAŞ;tan gün istedik, af istedik ancak dün itibariyle ısıtma sisteminin elektriği kesildi. Belediye olarak borcumuz yok ancak iştirakimiz olan SANJET;in var. 14 günlük bir gecikmeden dolayı elektriğimiz kesildi. Vatandaşlar soğukta kaldı. 10 bin 600 konut abone var. Her evde 2-3 kişi yaşadığını düşünürsek 20-25 bin kişi eder. Herkesin yaşlısı, hastası, bebeği olduğu unutulmamalı. Bu konuda mağduriyet yaşıyoruz. Yetkililerden, valimizden bu konuya çözüm bulmasını istiyoruz. Keşke paramız olsa da kendimizi küçük düşürmesek, kendimize laf ettirmesek ama gerçekten ödeyemiyoruz tıkandık.;;

OEDAŞ İl İşletme Müdürü Tonyukuk Çimen de SANJET;in elektrik borcuyla ilgili ödeme planı yapıldığını ancak buna uyulmadığı için elektrik kesintisine gidildiğini söyledi. Vatandaşlar da bir yıldır zaman zaman elektrik kesintileri olduğunu, bu yüzden ısıtmada problemler yaşadıklarını belirterek, evde elektrikli sobalarla ısınmaya çalıştıklarını söyledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER