banner249

Aile Hekimliği’nden sonra Aile Polisliği uygulaması

muğla emniyet müdürlüğü asayiş Åžube müdürlüğü'nün başlattığı ''polis sizsiniz'' projesi kapsamında, mahalle muhtarları ve apartman yöneticilerine hırsızlığa karşı alınabilecek önlemler anlatıldı.

Aile Hekimliği’nden sonra Aile Polisliği uygulaması
banner240
Emniyet Müdürlüğü Gaffar Okkan Toplantı Salonu;nda düzenlenen bilgilendirme toplantısında, Muğla Emniyet Müdürü Kadir Ay ve Asayiş Şube Müdürü Ömer Faruk Karataş, katılımcılara bilgiler verdi. Muğla Emniyet Müdürü Kadir Ay, Muğla;da aile polisliği uygulamasını geliştirmek istediklerini söyledi. Aile polisliğinin Avrupa;da uzun süredir uygulandığını ve iyi verim alındığını kaydeden Ay, Avrupa;da uygulanan modeli Muğla;da da uygulayarak suç oranını düşürmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Ay, kentte yaşanan hırsızlık olaylarına karşı herkesi duyarlı olmaya ve hareketlerinden şüphelendikleri kişileri 155 Polis İmdat Hattı;nı aramaya çağırdı. Hırsızlığın önlenmesine yönelik hazırlanan broşürlerin kentin bir çok yerine dağıtıldığını anlatan Ay, ;;Dağıttığımız broşürde yazan duruma benzer bir olayla karşılaşan vatandaşımız bize ihbarda bulundu. Biz de ekiplerimizi ihbar edilen adrese yönlendirdik. Ekiplerimiz burada hırsızlık girişiminde bulanan 5 kişiyi suçüstü yakaladılar. Herkesten aynı duyarlılığı bekliyoruz;; dedi.

Suçlulara karşı polisin herkesi ayrı ayrı koruma imkanı olmadığı için suçların önlenmesinde vatandaşlara da önemli görevler düştüğünü ifade eden Kadir Ay, vatandaşların özellikle hırsızlık konularına karşı ev ve işyerlerinde caydırıcı önlemler almaları gerektiğini belirtti. Asayiş Şube Müdürü Ömer Faruk Karataş ise katılımcılara hırsızlığa karşı mahalle ve apartmanlarda alınabilecek önlemler hakkında bilgi verdi.
Daha sonra, toplantıya katılan muhtar ve apartman yöneticilerine Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan hırsızlığı önlemenin yollarının anlatıldığı broşürler dağıtıldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER