banner249

Muhteşem final Denizli’de yapıldı

kültür ve turizm bakanlığı, uluslararası türk kültür teşkilatı (tÜrksoy), türk dünyası belediyeler birliği (tdbb) ve denizli belediyesi işbirliğiyle düzenlenen ''türk dünyası nevruz-kültür Åžöleni''nin finali denizli'de yapıldı.

Muhteşem final Denizli’de yapıldı
banner240
EGS Kongre ve Kültür Merkezi;nde düzenlenen şölene, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve çok sayıda vatandaş ile Kazakistan Cumhuriyeti, Özbekistan, Çuvaşistan, Tataristan, Moldova Cumhuriyeti Gagavuz Yeri ve Başkurdistan Halk Dansları Toplulukları ve sanatçılar katıldı.

FİNALDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, yaptığı konuşmada Türk dünyasını birbirine bağlayan çok güzel örnekler olduğunu belirterek, ;;İnsanlar çok uzaklardan birlikte olduklarını hissediyorlar ama bu yeterli değil. Bizim bu temasları çok daha artırmamız gerek. Bu çalışma çok önemli, Denizli;nin burada rol alması bizim için gurur kaynağı;; dedi.

Denizli Belediye Başkanı ve TDBB Başkan Yardımcısı Zolan da Türk dünyasının ortak bayramı olan Nevruz;u kutlamak için düzenlenen kültür şenliğinde bir araya geldiklerini belirtti.
Zolan şöyle konuştu, ;;Nevruz, Orta Asya;dan Balkanlar;a kadar uzanan coğrafyanın milli bayramıdır. Biz de bu şölende olmak istedik. Türkiye;nin değişik illerinde etkinlikler yapıldı, bugün bu etkinliklerin finalini Denizli;de yapıyoruz. Biz sonuç itibariyle aynı ağacın dallarıyız. Belki kimimiz doğuda bir dal, kimimiz batıda olan bir dal. Belki o dalların birbirinden haberi yok ama o meyvelerin tadı aynı. Bu etkinliklerin birbirimizi tanımamıza vesile olacağına inanıyorum. Birbirimizin ortak kültürünü, bir ayrışma değil bir birleşme, zenginlik ve kardeşlik olarak görüyoruz.;;

Konuşmaların ardından Kazakistan Cumhuriyeti, Özbekistan, Çuvaşistan, Tataristan, Moldova Cumhuriyeti Gagavuz Yeri ve Başkurdistan Halk Oyunları ekipleri, gösterilerini sundu. Ses sanatçıları da Türkçe ve kendi dillerinde şarkılar seslendirdi. Türk Dünyası Nevruz-Kültür Şöleni;nin sonunda şölene katılan halk dansları topluğu ve sanatçılara çeşitli hediyeler verildi.
Şölen, Nevruz ateşinin yakılmasıyla sona erdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER