banner249

Günün en anlamlı haberi... Yabancı turistlerden camiye bağış

aydın'ın didim ilçesinde, selimiye camisi'nin mimarisi örnek alınarak inşa ettirilen cami için yabancı turistler bağışta bulundu.

Günün en anlamlı haberi... Yabancı turistlerden camiye bağış
banner240
Didim Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Didim Şubesi;nce yaptırılan 3 bin kişilik caminin yapımına, turistler de yaptıkları bağışlarla destek veriyor. Didim Müftüsü Mikail Polat, yaptığı açıklamada, temeli 15 Şubat 2008;de atılan Didim Merkez Camisi;nin inşaatının sürdüğünü söyledi.

Polat, Selimiye Camisi;nin mimarisi örnek alınarak yapılan ve 3 bin kişiye aynı anda ibadet etme imkanı verecek olan caminin, tamamlandığında ilçenin sembollerinden birisi olacağını belirtti. İnşaatın yüzde 70-75;lik kısmın tamamlandığını kaydeden Polat, caminin ihtişamı ve mimari yapısı ile ilçede yaşayan ya da tatilini geçiren başka dinlere mensup yabancıların bile ilgisini çektiğini ifade etti.

Caminin, ilçedeki inanç turizmine de büyük katkı sağlayacağına dikkati çeken Polat şöyle konuştu: "Cami mimari yapısıyla dikkat çekiyor. Farklı dinlere mensup yabancı turistler cami inşaatını hayranlıkla izliyorlar. Bizler de kendilerine rehberlik ederek cami inşaatını gezmelerini, görmelerini sağlıyoruz. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı;nın İngilizce olarak hazırlamış olduğu broşürler var. Bunları kendilerine armağan ediyoruz. İlçemizde yaşayan ve tatile gelen yabancı turistler hayran kaldıkları caminin bitirilmesi için bağış yapıyorlar. Bu çok güzel bir şey."

Turistler, ihtişamı ve mimarisiyle ilgi uyandıran caminin önünde hatıra fotoğrafı çektirirken caminin yapımını hayranlıkla izliyorlar. İlçede yaşayan yabancılardan Martin Foord, inşaat halindeyken bile camiye hayran kaldığını belirtti. Foord, "Didim, tarihi, güneşi, havası ve deniziyle Türkiye;nin önemli turizm kentlerinden biri. Böylesine güzel bir turizm kentinde böyle güzel bir caminin inşa edilmesi çok sevindirici. Caminin açılmasıyla birlikte inanç turizmi de canlanır" dedi.

Didim;de 1966 yılında yapılan ve 1984 yılında kubbe ve restorasyonu yenilenen 500 kişi kapasiteli eski Merkez Cami, yeniden ve daha geniş yapılmak üzere 29 Ekim 2007-de yıkılmış, 15 Şubat 2008;de yeni temeli atılmıştı. Caminin, bu yıl Ramazan ayında ibadete açılması öngörülüyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER