banner249

Bakan talimat verdi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bozkurt ve yöresine hayat verecek olan barajın en kısa zamanda yapılması için talimat verdi.

Bakan talimat verdi
banner240

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin Denizli’nin Bozkurt ilçesi İnceler beldesi sınırlarından geçen Fındıklı Deresi'ne yapılması planlanan barajın en kısa zamanda yapılması için talimat verdiğini belirtti. 


Denizli Valisi Abdülkadir Demir beraberinde DSİ 21. Bölge Müdürü Kaya Yıldız, Bozkurt Kaymakamı Önder Can, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Edip Yılmazlı ve DSİ 212 Şube Şefi Muhittin Püskül ile birlikte baraj yapılması planlanan alanda incelemelerde bulunarak bilgi aldı. 

Emir Çayı’nda daha önce yapılan araştırmalarda baraj gövde yerinde açılan temel sondaj kuyularında çay yatağındaki alüvyon biriminin kalınlığının çok fazla olması, yapılan su testlerinde zemin geçirgenliğinin fazla olduğunun tespit edilmesi nedeniyle göl alanından fazla miktarda su kaçaklarının olacağı tespit edilerek bu alanda baraj yapılamayacağı tespit edilmişti. Bunun üzerine bölgede araştırma yapan DSİ’ye bağlı uzman ekipler, bu çalışmanın daha üst kotlarında Emir Çayı’nın en büyük kolu olan Fındıklı Deresi üzerinde yeni baraj gövde yeri tespit etti. 

Aydın DSİ 21. Bölge Müdürlüğü kontrolünde baraj ve sulama planlama ihalesini alan firma tarafından Fındıklı Deresi üzerine baraj gövdesinin oturacağı kesitte zeminin özelliklerinin araştırılması amacıyla en az 3 adet temel sondaj kuyusu açılacak. Bölgede yapılması planlanan baraj ile ilgili olarak İnceler beldesi halkını bilgilendiren Vali Abdülkadir Demir, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin baraj yapımı ile ilgili olarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdiğini belde halkıyla paylaştı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER