banner249

Ege’nin en büyüğü Denizli’de

Denizli Belediyesi'nin akredite olmuş Denizli Çevre Kalite (DENÇEV) Laboratuarı, uluslararası geçerliliğiyle Ege'nin en büyük, Türkiye'nin ise sayılı laboratuarı olarak hizmet vermeye devam ediyor.

Ege’nin en büyüğü Denizli’de
banner240

Sağlık İşleri Müdürlüğü’nce hizmet veren DENÇEV Laboratuarı, 2010 yılından beri 14 personeli ile numune alma, numune kabul ve raporlama, kimyasal laboratuar birimi, mikrobiyoloji birimi ve kömür laboratuar birimleriyle hizmetlerine aralıksız devam ediyor. 


İÇTİĞİNİZ SUYUN ÖZELLİĞİNİ ÖĞRENEBİLİRSİNİZ
DENÇEV titizlikle yürüttüğü çalışmalar doğrultusunda akreditasyon kapsamını 43 parametreden 74 parametreye çıkardı. Kapsamını genişleten DENÇEV sadece Denizli mücavir alanı içinde değil Türkiye geneline de hizmet vermeye başladı. DENÇEV Denizli Belediyesi mücavir alanı içinden haftanın iki günü 80-100 noktadan alınan içme suyu numunelerini fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kalite analizlerini yaparak Türkiye'nin en temiz suyunu içen Denizli insanının içme suyu güvenliğini kontrol altında tutuyor. 

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanmış olan 25730 sayılı İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik normlarına göre DENÇEV tarafından değerlendirilen analizler sayesinde vatandaşların musluklarından akan suyu gönül rahatlığı ile içilebilmeleri sağlanıyor. Vatandaşların içtiği suyun özelliğini öğrenmesi adına ise, tüm analiz sonuçları //dencev.denizli.bel.tr web adresinde yayınlanıyor. 

EGE'NİN EN BÜYÜK TÜRKİYE'NİN SAYILI LABORATUARI
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, 'Belediye olarak böylesine güzel bir projeye imza atmak çok gurur verici. Vatandaşlarımız laboratuarımızda yürütülen titiz çalışmalar sayesinde içtikleri suyun ne denli temiz olduğunu öğreniyor. 

Aynı zamanda Belediyemiz laboratuarı Türkiye’nin her yeri ve Ege Bölgesi’nin çeşitli illerinden gelen tahlil taleplerini karşılıyor, bu da bizim için ayrı bir gurur kaynağıdır. Su ve kömür tahlillerinde dünyada geçerli olan sonuçları veriyoruz. DENÇEV Laboratuarı 2010 yılında hizmete başladı, zamanla ülkemizde ve dünyada test sonuçları itibariyle geçerli olan, aynı zamanda Ege Bölgesi’nin en kapsamlı laboratuarı haline geldi. 74 analiz konusunda akreditedir. Bu akreditasyonun anlamı da tüm dünyada sonuçları geçerli olan bir laboratuardır. Yaklaşık 3 yılda Ege Bölgesi’nin en büyüğü olduk. Türkiye’nin de sayılı laboratuarları arasına girdik’ dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER