banner249

Pidenin de incirlisini yaptılar

Aydınlı pide ustası Korcan Aksoy, Aydın'ın milli ürünü inciri, pide ile birleştirdi ve ortaya incirli pide çıktı. İncire katma değer katmak için böyle bir yöntem denediğini söyleyen Aksoy, "Yemeğin ardından tatlı niyetine yenilebilecek bir ürün ortaya çıktı" dedi.

Pidenin de incirlisini yaptılar
banner240

Aydın'ın pideleriyle ünlü ilçesi Yenipazar'da büyüyen Korcan Aksoy, 10 yıl önce Aydın'ın 7 Eylül Mahallesi'nde pideci lokantası açtı. Kısa sürede Aydın'da isim yapan Aksoy, Aydın'ın en bilinen ürünü olan inciri, pide ile birleştirdi. Yemeklerin ardından müşterilerin aradığı bir tat olan incirli pide için şimdi usta Korcan Aksoy tescil yaptırma derdine düştü. 


İlkokulu bitirir bitirmez pidecide çalışmaya başladığını söyleyen Korcan Aksoy, "Askere gidene kadar Yenipazar'da pidenin inceliklerini öğrendim. 20 yıldır pide yapıyorum. İncir ve pide bu yörenin en bilinen ürünleri. İncire katma değer katmak için, incirli pide yapmaya karar verdim" dedi. 

TESCİL ETTİRECEK
İncirli pidenin istenilen kıvama gelmesi için yaklaşık 3 ay boyunca denemeler yaptığını söyleyen Korcan Aksoy, "Pidenin ardından tatlı olarak tahinli pide ikram ediyorduk. Şimdi tahinli pideye incir de ilave ettik. Çok tatlı olmaması için nar ile süsledik. Birkaç değişik şekilde pişirmek gerekiyor. Bu standardı tutturmak için çalışma yaptık. İstenilen kıvama gelen bu ürünü tescil ettireceğiz" diye konuştu. 

İncirli pideyi tadan Mehmet Emin Işılak, damat tadına önem veren biri olduğunu dikkat çekerek incirli pideyi çok beğendiğini ve sürekle tükettiğini söyledi. İncirli pidenin ustası Korcan Aksoy'a gösterdiği girişimcilik ruhu ve lezzetli incirli pide nedeniyle tebrik eden Mehmet Emin Işılak, incirli pidenin Aydın'ın en önemli ürünü olan İncir'in tüketimine de katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER