banner249

Düğmesi sizin elinizde

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç internette sansür iddialarının doğru olmadığını belirtirken, “sansür değil, düğmesi sizin elinizde” dedi.

Düğmesi sizin elinizde
banner240

Arınç, “Güvenli internet denen bir şey var. Bunu tercihe bağlı olarak düşünmüştük. Sansür diye ortalığı kopardılar. Sansür değil, düğmesi sizin elinizde. O gürültüler gitti, arkada ne kaldı? İki milyondan fazla insan bunu tercih etmiş. Niye internetten sansür diye başlıyoruz? Umarım bu hafta da görüşülecektir. Göreceksiniz o da çıktıktan sonra bu tartışmalardan eser kalmayacaktır” dedi. 


Çeşitli temaslarda bulunmak üzere İzmir’e gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç partisinin İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Arınç’a ziyaretinde AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, AK Parti İzmir Milletvekilleri Aydın Şengül ve Ali Aşlık eşlik etti. Arınç burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

SANSÜR DEĞİL, DÜĞMESİ SİZİN ELİNİZDE
Bir basın mensubunun, ‘CHP’li Umut Oran bir saat önce basın toplantısı düzenledi. ATV - Sabah’ın belgelerini yayınladığı sitenin TİB tarafından kapatıldığını, arabasının camlarının kırıldığını içinden evrak çalındığını da söyledi. Değerlendirmeniz ne olacaktır?' sorusuna soru önergesinin sansürlenmesinin mümkün olmayacağı cevabını verdi. 

Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Pek çok şeylerin birbirine karıştığı bir ortamdayız. Kimin ne söylediğinin, ne kadar doğru olduğunun, doğrusu zaman zaman farına varamıyoruz. Şimdi soru denetim yollarından birisidir. Bir vekil arkadaşımız soru sorar. Yeter ki soru olsun. Ama soru sormayı bilmeyenlerle de zaman zaman karşılaşıyoruz. Bir soru önergesinin sansürlenmesi mümkün değil. Halkın yüzde 50’sinin oyunu almış bir siyasi partinin, yolsuzlukla mücadeleyi varlık sebebi sayan hükümetin, böylesine suçlanmasını kabul etmiyorum. İki yıl evvel, güvenli internet denen bir şey var. Bunu tercihe bağlı olarak düşünmüştük. 

Zararlı bazı porno şiddete yönelmiş bir takım yerlerden korumak amacıyla yola çıkmıştır. Sansür diye ortalığı kopardılar. Sansür değil, düğmesi sizin elinizde. O gürültüler gitti, arkada ne kaldı? İki milyondan fazla insan bunu tercih etmiş. Niye internetten sansür diye başlıyoruz? Umarım bu hafta da görüşülecektir. Göreceksiniz o da çıktıktan sonra bu tartışmalardan eser kalmayacaktır”.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER