banner249

CHP’de taşlar yerinden oynayacak!

Yerel seçim sonrası alınan sonuçlarla ilgili CHP’de ilk kıyamet koptu. Örgütlenmeden sorumlu Merkezefendi İlçe Yöneticisi Sedat Demirci, Danışma Kurulu’nun toplanmasını isteyerek, Merkezefendi İlçe Başkanı Ömer Yurtseven’e mali tablodan, maddi desteklere, seçim sonuçlarındaki başarısız tablodaki etkisine, istifa edip etmeyeceğine kadar dilekçesinde bir çok soru yöneltti.

CHP’de taşlar yerinden oynayacak!
banner240

Deha Gazetesi’nden Özkan Tokmak’ın yaptığı habere göre, yerel seçim sonrası alınan sonuçlarla ilgili CHP’de ilk kıyamet koptu. Örgütlenmeden sorumlu Merkezefendi İlçe Yöneticisi Sedat Demirci, ilçe yönetim toplantısında sunduğu dilekçeyle yerel seçim sonuçlarını masaya yatırdı, Danışma Kurulu’nun toplanmasını istedi. 


Yurtseven’e mali tablodan, maddi desteklere, seçim sonuçlarındaki başarısız tablodaki etkisine, istifa edip etmeyeceğine kadar dilekçesinde bir çok soru yönelten Demirci’nin çıkışı CHP’de soğuk duş etkisi yarattı. Konuyu tartışan İlçe Yönetimi 3 Mayıs’ta başta seçimler ve ilçe örgütü olmak üzere tüm konuları masaya yatıracak Danışma Kurulu’nun toplanmasına karar verdi. 

CHP, Denizli’de yerel seçimlerde büyükşehir dahil ilçelerde beklediğini bulamadı. Sonuçlar CHP tabanında başarısızlık olarak nitelenmiş, il ve ilçe yönetimlerine gözler çevrilmişti. Seçim sonrası ortaya çıkan tablo nedeniyle bundan sona ne olacak sorusu gündemde üst noktaya çıktı. Ve ilk kıvılcım Merkezefendi İlçesi’nden geldi.

Örgütlenmeden sorumlu ilçe yöneticisi Sedat Demirci, ilçe yönetim kurulu toplantısında özellikle İlçe Başkanı Ömer Yurtseven’in cevaplamasına yönelik olarak bir dilekçe sundu. Yurtseven’e mali tablodan, maddi desteklere, seçim sonuçlarındaki başarısız tablodaki etkisine, istifa edip etmeyeceğine kadar bir çok soru yönelttiği dilekçeyi Demirci, ilçe yönetim kurulu gündemine aldırdı. 

Kendisine de Yurtseven’in sorulara yazılı olarak cevap vermesini istedi. Demirci ayrıca dilekçesinde acilen Danışma Kurulu’nun toplanmasını isteyerek her şeyin masaya yatırılmasını talep etti. Böylesi bir gündemle toplanan Merkezefendi İlçe Yönetimi’nde durum soğuk duş etkisi yarattı. 

Konu enine boyuna tartışılarak 3 Mayıs’ta Danışma Kurulu’nun toplanma kararı alındı. “Dilekçe de neler yer aldı” Gündeme bomba gibi düşen Örgütlenmeden sorumlu İlçe Yöneticisi Sedat Demirci’den özellikle İlçe Başkanı Ömer Yurtseven’in cevaplaması istediği dilekçede şunlar yer aldı, “Merkez İlçe Hesap Özeti ve Ayrıntılı Gelir_ Gider Bilgilerinin fesh ediliş ve son şeklini yönetim kurulu ve şahsım ile paylaşmanızı talep ediyorum. 
2.- Merkezefendi İlçe yönetimi göreve geldiğinden bu tarafa ve seçim çalışmaları dönemindeki harcamaların hesap özeti ve gelir_ gider bilgilerini yönetim kurulu ve şahsım ile paylaşmanızı talep ediyorum. 
3.- Merkezefendi örgütümüz adına genel merkezden gelen paraların dışında genel merkezden merkezefendi ilçe başkanı olarak şahsınızın adına gelen havale varmıdır? 
4.-Şahsıma kamu oyu ve partililerimiz tarafından hatırlatılan 1/04/2012 tarihinde yapılan merkezilçe kongeresinde ve yapmış olduğumuz mahalle toplantılarında söylediğiniz iddia edilen ‘Ömer Yurtseven olarak seçimlerde başarısız olursam istifa ederim." sözünü verdiniz mi vermediniz mi? 
5.- 30/03/2014 Yerel seçim çalışmaları sırasında üzerinize düşen görev ve sorumluluklarınızı yerine getirdiğinize inanıyor musunuz? Merkezefendi ilçesi dışında diğer ilçelerde seçim çalışmaları sırasında yapmış olduğunuz çalışmaların Merkezefendi belediye seçimlerine katkısı olduğunu düşünüyormusunuz? 
6.- İlçe danışma kurullarını toplamayı düşünüyormusunuz ve seçim sonuçlarını Ömer Yurtseven olarak ve Merkezefendi ilçe başkanı olarak başarılı bir seçim dönemi geçirdiğinizi düşünüyormusunuz? 
7.- 30/03/2014 Yere! seçimlerinde merkezefendi belediye meclis üyesi adayları belirlenirken toplantıların sekiz-On aşamada olacağını, her toplantı sonrası merkezefendi Üçe yönetim kurulu üyelerini bilgilendireceğinizi söylemiştiniz bu toplantılardan sonra yönetim kurulu üyelerini niçin bilgilendirmediniz? 
8.- Merkez ilçe ve Merkezefendi ilçe başkanı olarak hangi iş adamlarından ne kadar katkı alındı ayrıntılı tarihleriyle birlikte yönetim kurulunu bilgilendirmeniz gerekirmiydi? 9.- 01/04/2012 tarihinde yapılan Merkez ilçe kongeresinden merkez ilçe başkanı adayı olarak bina sözü verdiniz mi vermediniz mi? 
10.- 2014 yerel seçimlerinde merkezefendi örgütünün halkla buluşma adı altına gerçekleştirmiş olduğu 14 halk buluşmasından kaç tanesine katıldınız. Merkezefendi ilçe belediye başkan adayının gerçekleştirmiş olduğu seçim faaliyetlerinde ilçe başkanı olarak yeterli katkıyı verdiğinizi düşünüyormusunuz ? Bu soruların dışında ayrıca önerim ve talebim acilen ilçe danışma kurullarının toplanması kararının alınarak karar defterine yazılarak kayda geçirilmesidir.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER