banner249

Buz pistini çok sevdik

Denizli Belediyesi'nin kente kazandırdığı ve Denizli’nin ilkleri arasında yer alan Sentetik Buz Pisti'ne ilgi oldukça yoğun.

Buz pistini çok sevdik
banner240

Gerçekleştirilen ücretsiz kursların ilk döneminde 7-18 yaş aralığında 250 kişi Sentetik Buz Pisti'nde kaymanın keyfini yaşarken devam eden ikinci dönem kurslarına ise 280 kişi katılıyor. 6 Ocak'ta başlayacak 3. dönem kurslar için ise kayıtlar alınmaya başlandı. 


Herkes için spor sloganıyla hareket eden ve birçok sportif branşta kente önemli tesisler kazandıran Denizli Belediyesi, Denizli’nin ilkleri arasında yer alan ve açılışı geçtiğimiz aylarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Sentetik Buz Pisti'nde ücretsiz kurslar veriyor. Alternatif spor branşlarının da yapılabileceği tesisleri kente kazandıran Denizli Belediyesi'nin Sentetik Buz Pisti'ne açtığı kurslara ilgi oldukça yoğun. 
Gerçekleştirilen ücretsiz kursların ilk döneminde 7-18 yaş aralığında 250 kişi Sentetik Buz Pisti'nde kaymanın keyfini yaşarken ikinci dönem kurslarına ise 280 kişi devam ediyor. 6 Ocak'ta başlayacak 3. dönem kurslar için ise kayıtlar alınmaya başlandı. Çamlık Yolu üzerinde bulunan Özay Gönlüm Pakı’nın karşısında yer alan Denizli Belediyesi Sentetik Buz Pisti ile Merkez Spor Salonu yanında bulunan Denizli Belediyesi Spor Kurs Merkezi'ne yeni dönem için başvuru yapılabiliniyor. 

Hafta iç ve hafta sonu kurslarına gelen çocuklar ve gençler Sentetik Buz Pisti'nde kaymanın keyfini yaşarken ailelerde tesiste bulunan kafede zamanlarını değerlendirebiliyorlar. Oldukça keyifli geçen kurslar renkli görüntülere de sahne oluyor. 

Herkes için spor sloganıyla hareket ettiklerini ve toplumun tüm kesimlerini hangi branşta olursa olsun sporla tanıştırmak için tesis yapımına büyük önem verdiklerini belirten Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, "Gerçekleştirdiğimiz tüm sportif etkinliklerin ve yatırımların tek bir amacı var. Denizli'de spor sevgisi ve bilincini kazandırarak çağdaş ve kaliteli yöntemlerle spor yapma alışkanlığını yaygınlaştırmak istiyoruz" dedi. 

Bir çok alanda olduğu gibi sportif alanda da 10 yıllık görev süreleri boyunca Denizli’yi pek çok ilk ile tanıştırdıklarını belirten Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, “ Bir zamanlar bu kentte köprülü kavşaklar, yaya üst geçitleri, kapalı pazaryerleri, vadi projeleri, büyük parklar, bilgi evleri yoktu. Birçok alanda yaşattığımız ilklere sportif alanda da ilkler ekledik. Biliyoruz ki insanlara spor yaptırmak istiyorsanız önce tesis yapacaksınız. 

Bu kente biz önemli tesisler kazandırdık. Spor salonları yaptık. Hemen hemen her mahallemize basketbol voleybol sahaları kazandırdık. Şehrin farklı bölgelerinde sentetik futbol sahalarını amatör spor kulüplerinin hizmetine sunduk. Türkiye'de sadece Denizli'de bulunan Geleneksel Spor Oyunları Sahası ve Atletizm Kompleksi'ni yapmanın gurunu yaşadık. Biz hep bu kent için farklı ne yapabilirimin peşinde olduk. Denizli’nin ilkleri arasında yer alan Sentetik Buz Pisti, her gün biraz daha artan ilgiyle misafirlerini ağırlamayı sürdürüyor. Şimdi o pistte çocuklarımıza ücretsiz kurslar veriyoruz" dedi. 

 Çamlık Yolu üzerine bulunan Özay Gönlüm Pakı’nın karşısında10 bin metrekarelik alana sahip kompleksin Denizlililerin vazgeçilmez mekanlarından biri olacağını dile getiren Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, "Kompleks içinde Sentetik Buz Pisti’nin yanı sıra, 2 adet tenis kortu, 2 adet badminton sahası, mini golf alanı ve 350 m. koşu yolu, kafeterya, satranç alanı, satranç odası ve çok amaçlı salon yer alıyor. 

Denizli insanının sosyal yaşantısını farklılaştırmak adına büyükşehirlerin birçoğunda olmayan bu tesis Denizli için bir ilk. Buz pisti, şehrimizdeki önemli bir eksikliği giderdi. Amacımız, başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere toplumun her kesiminin sağlıklı ortamlarda spor yapması ve kötü alışkanlıklardan uzak durarak sağlıklı yaşamın büyüsünü keşfetmesine yardımcı olmaktır. Bu anlamda Sentetik Buz Pisti ve oyun kompleksi bizim için ayrı bir önem arz ediyor” diye konuştu. 

Gençlere spor yapmaları için farklı seçenekler sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Osman Zolan, 'Buz pisti, ilgi odağı oldu. Denizlimiz'de her branşta spor yapılsın ve sporcumuz olsun istiyoruz. Bu konuda tüm imkanlarımızı sunuyoruz. Amacımız, başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere toplumun her kesiminin sağlıklı ortamlarda spor yapması ve kötü alışkanlıklardan uzak durarak sağlıklı yaşamın büyüsünü keşfetmesidir. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Bizler de bu düşünceyle herkesin istediği sporu yapması için tesisler yapıyoruz" dedi. 

Amatör Sporun Başkenti Denizli Başkan Zolan, gerek tesis gerek sporcu ve gerekse malzeme yönünden Denizli'nin amatör sporların başkenti olacağını kaydederek, ' Sporcu sayısıyla, tesisleriyle ve sınırsız imkanlarla bu işte rakipsiz olacağız. Basketbol ve voleybol sahaları, yüzme havuzları, koşu yolu ve bisiklet yolları, kapalı-açık spor salonları, spor kompleksleri ve her türlü malzeme desteğiyle 1 numara olmak için çalışıyoruz. Göreceksiniz yakın bir gelecekte amatör sporun başkenti olacağız. Göreceksiniz bu hedef de bize yetmeyecek. Geleceğin olimpiyat şampiyonları ve dünya şampiyonları, bu tesislerde kendini geliştiren bizim çocuklarımız ve gençlerimiz olacak ' dedi. 

Sentetik Buz Pistinin Özelliği Sentetik buz pisti özel bir plastik zeminin , kayganlaştırıcı solüsyonlarla buz pateni yapmaya elverişli hale gelmesini sağlama yöntemiyle yapılan buz pistidir. Sentetik buz pateni pistinin gerçek buz pisti ile tek benzer yanı her ikisinde de buz pateni yapılabilmesidir. Soğuk değildir, gerçek buzdan daha emniyetlidir.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER