banner249

Mahkeme başkanından işkur müdürüne fırça!

Afyonkarahisar Çalışma ve İş Kurumunda kadın personelin kendilerine mobbing uygulandığı gerekçesiyle kurum müdürü ve yöneticilerine açtıkları davanın ilk duruşması görüldü.

Mahkeme başkanından işkur müdürüne fırça!
banner240

Duruşmada mahkeme başkanı sanıkları fırçaladı. Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Afyonkarahisar Çalışma ve İş Kurumundaki personelin şikayeti üzerine, "cinsel taciz ve ihaleye fesat karıştırma, tehdit, görevi kötüye kullanma" iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 


Davaya Afyonkarahisar Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erdem Ü, kurum yöneticileri Mustafa K. ve Cengiz K. ile birlikte müşteki kadınlar katıldı. Sanıkları dinleyen ve sanıkların mağdurlara gönderdiği kısa mesajları okuyan Mahkeme Başkanı Şahap Mutlu, kurum müdürü ve personeli fırçalayarak, “Ne biçim insanlarsınız? Yaşınızdan başınızdan hiç utanmıyor musunuz? Bu kızlar sizin çocuklarınız yaşında. Benim midem kaldırmıyor. Burayı çiftliğe çevirmişsiniz” ifadelerini kullandı. 

Mahkemeye ifade veren kadın müştekiler, kurumda sık sık cinsel taciz, baskı, hakaret ve basit cinsel saldırı ve bunun dışında mobbinge (psikolojik taciz) maruz kaldıklarını öne sürdü. K.E., T.B., C.İ., F.S., A.T.,M.Y, Ö.K. ve D.U., bir yıldan fazla bu duruma maruz kaldıklarını ifade ederek Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nden psikiyatrik muayene sonrasında verilen, “Beden ve ruh sağlıkları bozulmuştur” şeklinde alınan raporları gösterdi. 

Mahkeme sonrasında sanık ifadeleri ve avukatlarını dinleyen mahkeme heyeti, tutuklu sanık Mustafa K.'nin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar vererek duruşmayı 19 Şubat 2014 tarihine erteledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER