banner249

Bakkal ve kantinlere uyarı

Aydın Bakkallar Odası ve Aydın Kantinciler Esnaf Derneği Başkan Vekili İbrahim Ertekin, meslektaşlarını Tarım İl ve Tarım İlçe Müdürlükleri’nden gıda işletme kayıt belgesi almaları, iş sağlığı ve güvenliği kanunu gereği risk analizi yapmaları gerektiği yönünde uyarılarda bulundu.

Bakkal ve kantinlere uyarı
banner240

Gıda işletme kayıt belgesi ve risk analizi işlemlerinin yılbaşına kadar yapılması gerektiğini vurgulayan Ertekin, "17 Aralık 2011 tarih ve 28145 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan gıda işletmelerinin kayıt ve onay işlemlerine dair yönetmelik kapsamında; 31 Aralık 2013 sonuna kadar tüm gıda işi ile uğraşan esnaflarımızın İl veya İlçe Tarım Müdürlüklerinden gıda işletme kayıt belgesi almaları zorunlu tutulmuş, bu tarihe kadar kayıt yaptırmaya iş yerlerine iki bin TL ceza kesileceği belirtilmiştir. 


Esnafımızın mağdur olmamaları için 31 Aralık 2013 tarihine kadar İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerinden işletme kayıt belgelerini önemle rica ediyoruz. Başvuru için sadece kaşe ile İl veya İlçe Tarım Müdürlükleri’ne başvurmak yeterli” dedi. 

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında risk analizinin yapılması gerektiğini de hatırlatan Ertekin şöyle konuştu: “İşyerinde en az bir sigortalı çalışan varsa işyeri sahibi, risk analizini yapar ve yaptırır. Acil eylem planı hazırlar. Çalışanlarının eğitim almasını sağlar. 

01 Ocak 2013 tarihinden itibaren bunlar yapılmadıysa idari para cezası uygulanır. Risk analizi, eylem planı ve çalışanların eğitimini yaptırmayanların her biri için ayrı ayrı iki bin TL ceza uygulanır. İş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi ile sözleşme yapılması, az tehlikeli işyerleri için, tehlikeli ve çok tehlikeli işyerleri için 01 Ocak 2014 tarihine kadar yaptırılmalıdır.

01 Ocak 2014 tarihinde risk analizi, eylem planı, çalışan eğitimi ve dosyaların alınmış olması gerekiyor. Yoksa idari cezalar gelebilir. En kısa zamanda muhasebeciniz ya da mali müşavirinize danışınız”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER