banner249

Bu seçim adil olmaz!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Ali Engin, AK Parti’nin İzmir için aday göstermeyi düşündüğü Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın aday gösterilmesi durumunda yerel seçimin adil geçmeyeceğini söyledi.

Bu seçim adil olmaz!
banner240

30 ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleriyle CHP İzmir İl Binası’nda bir basın toplantısı düzenleyen Ali Engin, sert iddialarda bulunarak, “Seçim kampanyasında demiryolları müteahhitleri, karayolları müteahhitlerinin araçlarını İzmir’de göreceksiniz. Bu demokrasi mi, seçim mi? Bu eşit olmayan adil olmayan güce örgütümüzle karşı duracağız. Bu müteahhitleri İzmir’e sokmayacağız. Yıldırım’a sunmak için hazırlanan dolar dolu bavulları İzmir’e sokmayacağız. Bunlarla seçim kampanyası yapmak istiyorlar. Buna İzmirlilerle birlikte dur diyeceğiz” dedi. 


İZMİR’DE YATIRIM YAPIYORUZ, EŞİT DAVRANIYORUZ DEMEYE HAKLARI YOK
“İzmir’de yatırım yapıyoruz, eşit davranıyoruz’ demeye hakları yok. Bu yalanı İzmirliler yutmayacak. Seçim meydanlarında söyleyeceğiz. Bakan Yıldırım'ın açıkladığı 35 proje nerede? Aradan 3 yıl geçti. Bir tane örnek göstersinler” diye seslenen Ali Engin, Bakan Yıldırım’a yüklenen açıklamalarını, “Kamu kaynaklarıyla müteahhit paralarıyla seçim kampanyası yapacağım medyayı teslim alacağım hesabı yapıyorlar. 

Bizim yandaş müteahhitimiz yok. Müteahhitlerden partiye destek almıyoruz.Biz parti olarak belediyelerimizden bir lira bile destek almadık” şeklinde sürdürdü. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İzmir’in vergi ödeyen kentler arasında 3’üncü sırada olmasına karşın kamu harcamaları sıralamasında 76’ıncı sırada olduğuna vurgu yaparak, Bakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı 35 Proje’nin birçoğunun özel sektör eliyle yapıldığını söyledi. 

YATIRIMLAR DIŞ KREDİYLE VE ÖZEL SEKTÖR TARAFINDAN YAPILIYOR 
Engin, şöyle konuştu: “İzmir vergisini vermede Türkiye’de ilk üçte. Ancak kamu harcamaları bakımından 76’ıncı sıradayız. Yatırımları başka yerlere vergi ödenmeyen yerlere götürmüş. ‘Havalimanını özel sektör yapıyor. İzmir-İstanbul otoyolu. İçinden bir çok il ilçe geçiyor. Nereye giderlerse aynısını söylüyorlar İzmir’de de aynı numarayı çekiyorlar Bu proje hangi ilin projesi? Yapılan yatırımlar dış krediyle özel sektör tarafından yapılıyor. Sayın Yıldırım’ın yaptığı projeler değil bunlar. Hükümet kendi belediyelerine izinleri bir ayda veriyor. CHP’li belediyeler olunca yıllara yağıyor. Bu nasıl eşitlik?” 

EN AZ YÜZDE 60 İLE 30 İLÇEYİ DE ALACAĞIZ
Ali Engin, parti olarak İzmir’de yerel seçim hazırlıklarını 18 aydır sürdürdüklerini, 2014 yerel seçimlerinde İzmir’in 30 ilçesinin tamamını alacaklarını savundu. Engin, seçimde en az yüzde 60 oranında başarıyla çıkacaklarını belirtti ve ekledi: “CHP İzmir’in en güçlü en büyük partisi. Seçime her bakımdan en hazırlıklı parti…Mali gücümüz iyi. Açık ve şeffafa bir anlayışın gereğini yerine getirdik. 

Bütün örgütlerimizi hesapları da aynı şekilde. Seçime borçsuz gireceğiz. Mali ve siyasi bakımdan hazır kıtayız. 30 ilçe başkanı 30 il yöneticimizle yoldaşça arkadaşça hep birlikte yol alıyoruz. Disiplinli iş odaklı dedikoduya dayanmayan bir siyasi çalışma yaptık. Bütün örgütüme şükranlarımı minnetimi sunuyorum. Partimizdeki bu birlik beraberlik sonuna kadar devam edecek. Ben onlara güveniyorum onlar bana güveniyor. İzmirliler bizden zafer bekliyor. 30 ilçeyi ve Büyükşehir’i alacağız. 30 Mart’ta İzmir’i dünya markası yapmaya devam edecek bir belediye başkanını yüzde 60’la seçeceğiz.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER