banner249

Bu kirliliğe kim dur diyecek!

Aydın’ın Köşk ilçesinde jeotermal kuyudan Köşk çayına özel deşarj hattı döşeyip çevreyi kirleten Gaziantepli bir Holdinge Ait Mege Enerji Firması’nın çevreye kirletmesine kimse ‘dur’ diyemedi.

Bu kirliliğe kim dur diyecek!
banner240

Olayın sorumluları arasında gösterilen Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Taha Al, ilgili firmanın çevreye yaptığı kirlilikle ilgili açıklamanın Aydın Valisi Erol Ayyıldız tarafından yapılacağını belirtirken aradan geçen zaman zarfında konuyla ilgili herhangi bir açıklamanın yapılmaması çiftçileri üzdü. 


Köşk Çayına Mega Enerji firması tarafından açılan bir kuyudan özel olarak döşenen deşarj hattı ile çevrenin kirletilmesi olayını defalarca ihbar etmelerine rağmen hiçbir yetkilinin dikkate almadığını belirten Köşk Ziraat Odası Başkanı Veli Tuna, “Yaşanan kirlilik basında haber oldu. Televizyonlarda bile çıktı. Biz ilgili firmaya da yazı yazdık. Ama kimsenin kılı bile kıpırdamadı. 

Garibanın ensesinde boza pişiren yetkililerin Köşk ilçemizde yaşanan bu çevre katliamına niçin görmezden geliyor anlamış değiliz. Firmanın bir tesisinin Bakan tarafından açılması bu tesise kanun karşısında ayrıcalıklı kılmaz diye düşünüyoruz. Sayın Valimizden yardım bekliyoruz" dedi. 

“ÖZEL DÖŞENEN DEŞARJ HATTINI HİÇ BİR YETKİLİ GÖRMEDİ Mİ?” Çevre Şehircilik Müdürlüğü yetkililerini duyarsızlıkla suçlayan Köşk Ziraat Odası Başkanı Veli Tuna, “Burası ruhsatsız ise nasıl kuyu açılıyor, eğer ruhsatı var ise yoldan geçenlerin bile rahatlıkla gördüğü koskoca deşarj hattı ile önce Köşk Çayı’nın ardından Menderes Nehri’nin kirletilmesine nasıl izin veriliyor. 

Hiçbir yetkili çevreyi kirleten bu hattı görmüyor mu? İhbarlara ve basında çıkan haberlere rağmen kimse olayı müdahale etmedi. Olaydan sonra ilgili firmaya yazdığımız yazıya bile cevap verilmedi. Bu sorun devam ederse Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili bakanlıklardan yardım isteyeceğiz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER