banner249

Denizli Hayat 9 yaşında

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin 2006 yılında yayın hayatına başlattığı "Denizli Hayat" dergisi 9'uncu yaşına girdi.

Denizli Hayat 9 yaşında
banner240

Denizli'nin tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri ile kent yaşamına dair her ayrıntıyı, 9 yıldır kaleme alan Denizli Hayat, son sayısında ise geçmişle geleceğin buluştuğu ve tarihin sessiz tanığı "İlbade Mezarlığı" dosya konusu ile çıktı.


Denizli'nin tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri ile kent yaşamına dair her ayrıntıyı, 2006 yılından beri kaleme alan Denizli Hayat 9'uncu yaş gününü kutluyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 3'er aylık periyotlarla hazırlayıp sunduğu Denizli Hayat, 9 yıl önce yayın hayatına "merhaba" dedi. 

2006 yılından bugüne kadar tarihiyle, kültürüyle, geleceği ile şehri kucaklayıp, Denizli'nin sahip olduğu değerleri özgün ve farklı bir dille anlatan Denizli Hayat, yine dopdolu bir içerikle okuyucusunun karşısına çıktı. Denizli'nin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini yıllardır adeta bir nakış gibi işleyen derginin son sayısında dosya konusu, kazı, restorasyon ve çevre düzenleme çalışmaları Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından devam eden tarihi İlbade Mezarlığı oldu.

Türkiye'nin en büyük açık hava müzelerinden biri olma özelliğine sahip İlbade Mezarlığı'nı ve içindeki zenginlikleri aktaran Denizli Hayat, Denizli'nin derin ve köklü bir tarihe sahip olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. 

BAŞKAN ZOLAN: "DİLE KOLAY TAM 9 YIL"
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 2015 yılının ilk sayısı ile çıkan Denizli Hayat'ın yine dopdolu bir içeriğe sahip olduğunu belirterek, "Dile kolay tam 9 yıl oldu. Dokuz yıldan bu yana sizlerle buluşan Denizli Hayat, yayın hayatına başladığı günden bu yana Denizli ile hemhal olmak, sahip olduğu değerleri özgün ve farklı bir dille anlatmak amacı ile hazırlanıyor. Bu sayede de heyecanı hep taze kalıyor. Denizli'nin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini adeta bir nakış gibi işlediğimiz dergimiz, sizlerden aldığı destekle büyümeye ve şehrin hafızasına katkılar sağlamaya devam edecek" dedi. 

"GÜZELLİKLERİ ANLATMANIN EN GÜZEL YOLU"
Başkan Zolan, tek bir hedefleri olduğunu vurgulayarak, "O da mutlu ve geleceğe güvenle bakan bir Denizli'dir. Bu hedefimize de sizlerle birlikte, el ele gönül gönüle vererek ulaşacağımıza eminiz. Şunu hiçbir zaman unutmayın ki, Denizlimiz artık hayal kuran değil, hayallerin gerçeğe dönüştüğü bir şehir. Allah'ın izni ile bu duruşumuzdan da hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz" dedi.

Başkan Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz yerel yönetici olarak kentin genel ihtiyaçlarının yanında, Denizli ekonomisine katkı koyan, kültür ve sanatını besleyen, tarihine saygı duyan, sağlık ve spor kenti olma özelliğini destekleyen, Denizli’ye ve bu kentte yaşayanlara değer veren bir anlayışla çalışıyoruz. Denizli Hayat Dergisi de 9 yıldır bu kentin güzelliklerini anlatmanın en güzel yollarından biri oldu. Başta Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci olmak üzere dergiye ilk sayısından bugüne kadar emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. "

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER