banner249

Bu fabrikayı kim kolluyor?

Denizli’de ihracat yapan bir firma, Gümüşçay Mahallesi’ndeki bir arsaya vurduğu 300 metrelik sondajla çıkardığı suyu fabrikasına taşıyor. Fabrika, sondajdan elde ettiği suyla milyonlarca lira su faturası ödemekten kurtuldu. Ancak koca mahallenin su kaynaklarını deyim yerindeyse kuruttu.

Bu fabrikayı kim kolluyor?
banner240

Denizli’nin Merkezefendi İlçesi’ne bağlı Gümüşçay Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, bir ihracat firmasının mahalledeki su kaynaklarını kuruttuğu iddiasında bulundular. 2019 yılında söz konusu firmanın, dönemin belediye başkanı Muhammet Subaşıoğlu’ndan mahallede vuracağı sondajla fabrikasına suyu boruyla taşıma talebinde bulunmuş ancak Subaşıoğlu bu talebi reddetmişti.

İLK ONAY ŞENİZ DOĞAN’DAN GELDİ

Aynı yılda Belediye Başkanı seçilen Şeniz Doğan ise fabrikanın bu talebine onay verdi. Fabrika ikinci onayı ise Devlet Su İşleri’nden alınca ilk sondaj 2019 yılında Gümüşçay Mahallesi 4175 sokaktaki boş bir arsada vuruldu.

DSİ BU ONAYI NEYE GÖRE VERDİ!

Devlet Su İşleri’nin yerleşim alanı bölgesinde bir fabrika için sondaj izni vermesi de tartışmaları beraberinde getirdi. Mahallede hızla tükenen su kaynakları dolayısıyla vatandaşlar bir tepki de DSİ’ye gösterdi.

MAHALLENİN AĞAÇLARI VE ÇİÇEKLERİ KURUDU

Firma söz konusu arsa üzerinde yaklaşık 300 metrelik bir sondaj gerçekleştirerek büyük bir su kaynağına ulaştı. Daha sonra fabrika suyu önce yol ve kaldırımdan Gümüşçay Deresi’ne borularla taşıdı daha sonra da yaklaşık 5 kilometrelik mesafedeki fabrikasına suyu borularla ulaştırdı.

GÜMÜŞÇAYIN SU KAYNAKLARINI FABRİKA KULLANIYOR

Fabrikanın boyahane kısmında her gün tüketilen tonlarca su Gümüşçay Mahalle sakinlerini çileden çıkardı. Birçok vatandaş, bahçelerindeki tulumbaların 3-5 metre derinlikten suyu çıkardığını ve bu sularla çiçekleri ve ağaçları suladıklarını ifade ediyorlar. Ancak fabrikanın 300 metrelik sondajıyla beraber hiçbir evde su tulumbalarının çalışmadığı ortaya çıktı.

VATANDAŞ SUYUNU İSTİYOR

Gümüşçay sakinleri, yetkili kurumların bir an önce çözüm bulması gerektiğini aksi durumda evlerde kayma olaylarının yaşanması endişesi taşıdıklarını ifade ettiler.

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER