banner249

Sanayiciye milli proje çağrısı!

Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Pamukkale Üniversitesi ve Pamukkale Teknokent A.Ş iş birliği ile Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından yürütülen "1501, 1505 ve 1507 Çağrı Programları Bilgilendirme Toplantısı" Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Sanayiciye milli proje çağrısı!
banner240

Toplantıya, Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürü Ahmet Taş ve bölgedeki sanayicilerin katılımıyla önemli bir etkinlik olarak gerçekleşti. Pamukkale Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Mesut Aydınlı ve Üniversite-Sanayi İş birliği Uzmanı Emre Şerif Turgut'un sunumuyla zenginleşen toplantıda, çağrı programlarının Ar-Ge kültürünün oluşmasına katkı sağlamak amacıyla nasıl süreçlere sahip olduğu ele alındı. Aynı zamanda, işletmelerin bilimsel ve teknik bilgi birikimini artırmayı, yenilikçi faaliyetleri teşvik etmeyi ve bilgi birikimini geliştirilmiş, iyileştirilmiş veya satılabilir ürünler veya süreçler haline getirmeyi hedefleyen proje detayları paylaşıldı.

Programın bir parçası olarak, cari açığın azaltılması ve Türkiye'nin ekonomik performansının artırılması için yerli ve milli üretimin vurgulandığı belirtildi. Bu bağlamda, yüksek ithalat gereksinimi olan stratejik ürünlerin yerlileştirilmesi ve millileştirilmesi, yerli girdi kullanımının artırılması ve KOBİ'lerin teknolojik üretim yeteneklerinin geliştirilmesi hedeflendi. Aynı zamanda, ithal bağımlılığının azaltılması amacıyla 1501 Projesi ile KOBİ'lerin ve büyük işletmelerin işbirliği yeteneklerinin güçlendirilmesi hedeflendiği vurgulandı.

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER