banner249

Bu cihaz tam bir mucize!

Fizyorad Fizik Tedavi Dal Merkezi, Denizli’ye öyle bir teknoloji getirdi ki felçli hastaları ayağa kaldırıp hareket ettiriyor…

Bu cihaz tam bir mucize!
banner240

Denizli’nin ilk ve tek Fizik Tedavi Merkezi Fizyorad Fizik Tedavi Dal Merkezi, Denizli’ye getirdiği cihazla felçli hastaları ayağa kaldırıyor. Radyoloji Uzmanı Savaş Karakoç, Balans Trainer denge cihazının temel işlevinin hastayı ayağa kaldırmak olduğunu belirtti. 


FOTO GALERİ

Bu cihazla ayağa kalkamayan hastaların ayağa kalkmasına ve dengesini sağlamasına yardımcı olduklarını ifade eden Karakoç, şöyle konuştu, “Seanslarımız yarım saat ile 45 dakika arasında değişiyor. En az 10 seansta hastalarda bir ilerleme görüyoruz. Bu hastanın ağırlığına da bağlı olarak değişiyor. Özellikle ayak bileğinden başlayarak diz ve kalça kaslarını çalıştırıyor. Bu cihazı Almanya’dan ithal ettik ve sadece bizim merkezde bulunuyor” dedi. 

İLERİKİ SÜREÇLERDE ONLARI YÜRÜTECEĞİZ 
Robotik sistemle de ilgilendiklerini belirten Karakoç, “Biz robotik sistemlerle de ilgileniyoruz. Robotik sistemler hastayı yürütmeye yönelik cihazlar. Adım atmasını sağlayıcı yürümesini sağlayıcı sistemler. Biz hastayı ayağa kaldırmak için bu cihazı aldık. Ayağa kalkamayan bir hasta yürüyemez. Önceki amacımız hastayı ayağa kaldırmak dengesini sağlamak” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER