banner249

Babadağ, altın çilekle refah bulacak

özel denizli sağlık hastanesi kurucusu dr. rıdvan erdemir, babadağ'ın kelleci, bekirler, mollaahmet ve altındere köylülerine halk arasında yer kirazı olarak da bilinen 10 bin altın

Babadağ, altın çilekle refah bulacak
banner240

Özel Denizli Sağlık Hastanesi kurucusu Dr. Rıdvan Erdemir, Babadağ;ın Kelleci, Bekirler, Mollaahmet ve Altındere köylülerine halk arasında yer kirazı olarak da bilinen 10 bin altın çilek fidanı hediye ettiklerini söyledi. Dağıtılan altın çilek fidanlarıyla bölgenin ürün çeşitlendirmesine katkıda bulunmaya çalıştıklarını ifade eden Erdemir, ;;Bölgenin asıl geçim kaynağı tekstil. Ancak son yıllarda bu sektörde yaşanan sıkıntılar nedeniyle halkın gelir düzeyi düştü. Bölge halkının gelir seviyesinin artırılması için Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel ile fikir teatisinde bulunduk. Katma değeri yüksek olan altın çileğin bölge halkının refah düzeyinin artmasını sağlayacağını düşündük;; diye konuştu.
Erdemir, ilçelerden ekstra altın çilek fidanı istenmesi durumunda, fidan ihtiyacını karşılayacaklarını dile getirerek, ;;Yalnızca bizlerin varlıklı olması, bizim mutluluğumuz için yeterli değil. Topyekun bütün halkımızın varlıklı olması, bizleri daha mutlu edecektir. Bizler doğduğumuz topraklar sayesinde belli yerlere geldik. Onun için bu topraklarda yaşayan insanlara katkı sağlamamız gerekiyor;; dedi.
AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel ise Babadağ;ın çok değerli iş adamları yetiştirdiğini belirterek, tekstil sektörünün zaman zaman zirve yaptıktan sonra duraklama dönemleri yaşadığını söyledi.
Tekstile alternatif birkaç sektörün olması gerektiğine vurgulayan Yüksel, şunları kaydetti, ;;Alternatif birkaç sektörümüz olmalı ki tekstil sıkıntıya girdiği zaman geçimimizi sağlayacak başka gelir getirici faktörlere sahip olalım. Bizim buralarda çok geniş tarım arazilerimiz yok. O yüzden ya katma değeri yüksek tarım ürünleri yetiştireceğiz ya da hayvancılık ve arıcılık sektörünü geliştireceğiz. Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü tarafından her ilçenin ayrılan bir parası var. Bizlerin de bunu arıcılık ve kovan desteği alanında kullanmamız lazım. Altın çilek kısa sürede gelir getirebilecek ve katkı sağlayabilecek bir ürün.;;
Denizli Valisi Yavuz Erkmen de Babadağ;da yetiştirilebilecek en uygun ve katma değeri yüksek ürünün altın çilek olduğunu söyledi. Türkiye;de altın çileğin yetiştirilmesine iki yıl önce başlandığını ifade eden Erkmen, ;;Getirisi yüksek olan bu bitkiyi Tarım Müdürlüğü;ndeki arkadaşlarımızın desteğiyle yetiştirip ekonomik olarak halkın bütçesine katkı sağlamış olacağız;; dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER