banner249

Dünya çocuklarından 23 Nisan coşkusu

atatürk stadı'ndaki tören, vali yavuz erkmen, 11. motorlu piyade tugay komutanı tuğgeneral mustafa özsoy ve denizli belediye başkanı osman zolan'ın, çocuklar ile halkın b

Dünya çocuklarından 23 Nisan coşkusu
banner240

Atatürk Stadı;ndaki tören, Vali Yavuz Erkmen, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Özsoy ve Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan;ın, çocuklar ile halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı;nın ardından törene katılan ekipler, geçit resmiyle protokolü selamladı. Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Osmanlı İmparatorluğu;nun hüküm sürdüğü topraklarda çeşitli kültürlere sahip insanları kardeşçe bir çatı altında yaşatmayı başardığını, ancak içte ve dışta farklı emeller peşinde koşanların entrikalarına yenik düşüp parçalandığını belirten Oğuz, ancak parçalanmayı içine sindiremeyen Türk milletinin yeniden toparlanmayı başardığını söyledi.
Konuşmasında çocuklara da seslenen Oğuz, ;;Dünyanın tek çocuk bayramı bugün. Bu bayram, Atamız;dan sizlere armağan. Hiçbir ülkede olmayan tek çocuk bayramı. Sizler bayramınızla övünürken, toprak gibi sevinirken, hürriyet ve bağımsızlıkta bayrak gibi, dürüst ve çalışkanlıkla daima örnek olunuz. Atatürk ilke ve inkılaplarıyla onun yolunda, onunla yaşarken vatan toprağı avuçlarınızda şehit, milletimiz sinenizde gazi olsun. Yürekleriniz dostlarınız için cennet, öfkeniz düşmanlarınız için mezar olsun;; dedi.
Tören, öğrencilerin sunduğu gösteriler ile sona erdi. Kutlamalara, Pamukkale Eğitim Vakfı Okulları;nın 2. Çocuk Şenliği dolayısıyla Denizli;de bulunan Belarus, Arnavutluk, Sırbistan, Romanya ve Bulgaristan;dan 180 öğrenci de katıldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER