banner249

Ankara;da Denizli rüzgarı esti

denizli belediyesi ankara irtibat bürosu ve ankara denizlim kültür ve dayanışma derneği hizmet binası olarak görev yapacak olan ankara’daki ofis binası düzenlenen törenle açıldı. açılış denizli ve ankara’daki çok sayıda üst düzey denizlili’yi bir araya getirdi.

Ankara;da Denizli rüzgarı esti
banner240
Açılış törenine, De­niz­li Be­le­di­ye Baş­ka­nı Osman Zolan, Yar­gı­tay Cumhuriyet Baş­sav­cı­sı Hasan Erbil, De­niz­li Va­li­si Abdülkadir Demir, Denizli Milletve­kil­leri Nihat Zey­bek­ci, Bilal Uçar, Mehmet Yük­sel ve Nurcan Dal­bu­dak, Pa­muk­ka­le Üni­ver­si­te­si Rek­tö­rü Prof. Dr. Hü­se­yin Bağcı ve De­niz­li Ti­ca­ret Bor­sa­sı Baş­ka­nı İb­ra­him Te­fen­li­li ile De­niz­li’den açı­lı­şa ge­len­ler ve Ankara’da ikamet eden Denizlililer katıldı.

Açı­lış, aynı za­man­da önem­li gö­rev­ler­de bu­lu­nan De­niz­li­li­le­rin­de bu­luş­tu­ğu et­kin­li­ğe dö­nüş­tü. Yar­gı­tay Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­sı Hasan Erbil’in yanı sıra Ka­za­kis­tan Ahmet Ye­se­vi Üni­ver­si­te­si Mü­te­vel­li He­ye­ti Baş­ka­nı Osman Ho­ra­ta, Yar­gı­tay 10. Hukuk Da­ire­si Baş­ka­nı Sü­ley­man Caner, Yar­gı­tay Üyesi Mu­har­rem Ka­ra­yol, Sa­yış­tay Üye­le­ri Şaban Ka­ra­dağ ve Yakup Gü­ne­ri, EPDK’da Daire Baş­kan­lı­ğı yapan Gazi Ekici ve Hasan Say, Tarım Gıda ve Hay­van­cı­lık Ba­kan­lı­ğı’nda gö­rev­li Yusuf Gül­se­ver, RTÜK’te görev yapan Ayla Gök­çek gibi çok sa­yı­da De­niz­li­li önem­li isim de açı­lı­şa ka­tıl­dı.
Denili Belediye Başkanı Osman Zolan, açılışta yaptığı konuşmada, Denizli’nin farklı bir boyuta ve farklı bir yürüyüşe çıktığını ifade etti.

Denizli Belediyesi’nin Ankara’da toplanacak, ayak basacak bir yeri olması ve şehre güzellikler kazandırması amacıyla böyle bir ofisin hizmete sunulduğunu kaydeden Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, şöyle dedi‘İnşallah burada tüm vekillerimizle, başsavcımızla, yargıtay üyelerimizle, bürokrat arkadaşlarımızla bu ortamda Denizli’nin sorunlarını tartışacağız, Denizli’nin güzelliklerini paylaşacağız. Bu iyiye giden koşan hizmet noktasında artık imrenilerek bakılan şehrimize bir taş daha nasıl koyabiliriz, önünü nasıl daha iyiye açabiliriz, vatandaşlarımızı insanlarımızı nasıl mutlu edebiliriz bütün bunlar artık ofisimizde görüşülür konuşulur hale gelecek. Burası Denizli’nin Ankara’da atan kalbi olacak. En önemlisi de burada gençlerin ağırlıklı olarak görev almasıdır. Bu da yapılan işin ne kadar doğru olduğunu göstermektedir. İnşallah genç arkadaşlarımız ve öğrencilerimiz burada çeşitli buluşmalarla Denizli’me bir katkı da ben koymak istiyorum diyecek. Denizlim derneğimiz bu birlikteliği sağladı. Ben dernek başkanımıza ve üyelerinde çok teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’

An­ka­ra De­niz­lim Kül­tür ve Da­ya­nış­ma Der­ne­ği Hasan Oymak da, ‘Bu mer­kez De­niz­li lo­bi­si an­la­mın­da son de­re­ce önem­li bir mer­kezdir. Deniz­li kül­tü­rü ve lo­bi­ci­li­ği bu mer­kez sa­ye­sin­de me­sa­fe kat ede­cek­tir’ dedi.

De­niz­li Va­li­si Ab­dul­ka­dir Demir de, ‘Gö­rü­yo­rum ki De­niz­li bu­ra­da da el bir­lik, bir yum­ruk, kol kola gi­re­rek bir ekip oluş­tur­muş. Denizlili olup Ankara’nın bürokrasisinde çok önemli görevlerde bulunmak kolay iş değildir. Bu çalışma Denizli’nin Ankara ile bağlantısını sağlamak açısından sembolikte bir olsa başlangıç olduğunu düşünüyorum. Aslında bu çalışma yeni de başlamamış. Daha önce dernek faaliyetleri ile Denizlileri Ankara’da buluşturmuş. Ancak buluşma yerleri işlerin kalıcı olması yönünden çok önemlidir. Bu dernek, milletvekillerimizle, belediye başkanımızla, oda başkanlarımızla birlikte gelecekte çok önemli işler yapacak. Ama benim çok önemsediğim bunlar kadar önemli olan özellikle derneğin gençleri birinci hedef olarak önem vermesi çok önemli. Üniversite gençlerinin birliktelik yuvası olacak. Burada önemli dostluklar oluşacak ve bundan sonraki hayatta kendisine bir biçim sağlayacak. Dolayısıyla buradaki çalışmanın bu yönüyle de çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum’ dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci de, Ankara’da yaşayan Denizlililer’in bu ofiste buluşarak memleketi için çalışacağını kaydederek, ‘Hep hayalimiz buydu. Derneğimizin de içinde olduğu bu yer temas noktasında burada katkı koyacak. Denizli Belediyesi de, özellikle büyükeşhir olduktan sonra şehrin genelini ilgilendirmesi noktasında böyle bir ofis açması tüm şehri kucaklayacak. Bu iki güzellik bir araya geldiğinde büyük hayalimiz gerçekleşmiş olmaktadır. Bu büyük bir hizmettir. İnşallah bundan sonra burası gençlerle de bir buluşma noktası olacak. Denizli’ye menfaat sağlayan ve takip edilen bir yer olması da ayrı bir önem taşımaktadır. Ben gerek derneğimize ve gerekse belediyemize teşekkür ediyorum’ dedi.

Açılışta, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak birer konuşma yaparak ofisin önemine işaret etti.
Yar­gı­tay Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­sı Hasan Erbil’in ise, “De­niz­li­li­ler, her zaman başı dik alnı ak ve yü­rek­li in­san­lar­dır. Ça­lış­kan in­san­lar­dır. De­niz­li­li ol­mak­tan gurur du­yu­yo­rum” dedi.

Ko­nuş­maların ardından An­ka­ra De­niz­lim Kül­tür ve Da­ya­nış­ma Der­ne­ği genç­le­ri halk oyun­la­rı gös­te­ri­si sundu. Aynı za­man­da yine der­nek üyesi iki genç Ege ve Denizli tür­kü­le­rin­den olu­şan küçük bir re­si­tal ger­çek­leş­tir­di.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER